Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de febrer de 2015
0 comentaris

CRIST DE LA MARE DE DÉU D’ALZIRA

Els camins del Sit i Sant Jaume s’endinsen en el terme d’Alzira. Abans de travessar el riu Xúquer pel pont de ferro, travessen el barri “de les Barraques”. A pocs metres, en el carrer General Castaños (antic camí d’Algemesí), núm. 30 troba el pelegrí l’estreta ermita dedicada al Crist de la Mare de Déu.

De blanca façana, compta amb porta d’alumni emmarcada amb arc apuntat de carreus, òcul de rajoles envoltat per faixons laterals, a mode d’ornamentació, aler de teules a una sola vessant, rematada tota ella per l’espadanya de frontó triangular amb campana i creu de ferro.

L’interior rectangular consta de volta de canó blau amb arcs faixons blancs de què pengen sengles lámpares, escòcia i parets laterals blanques protegides en la part inferior per sòcol de rajoles i decoradas pel quadre dels patrons d’Alzira, una beneitera de ceràmica i una làpida de marbre amb la dedicatòria següent: “En record de dos barranquers, Manolo Barberan i Pacp Ferri En agraïment del vostre amor i devoció al nostre Crist Sant Salvador. Manolo, Paco: sempre hi haurà una part de vosaltres al nostre barri, especialmentr  en les festes quan es posem el Crist als nostres muscles i el passegem tots, honrats i orgullosos pels carrers del barri. Allò on esteu mai ens oblidarem de vosaltres, El barri 2011. Israel”

La imatge del Crist crucificat i la Mare de Déu en oració als seus peus es troba en la fornícula de l’altar. Devoció per cert que enfonsa les seues arrels en el segle XV, essent la primitiva talla còpia de la venerada en la primera església que tingué Alzira després de la fundació del Regne de València.

Lectura: Mateu 7, 24-27.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.