Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 de setembre de 2019
0 comentaris

“CONTRA LA IMMIGRACIÓ” COLLITA DE VOTS (I)

Necessitem canviar les mirades sobre les migracions, les que alimenten el temor, el recel i la insolidaritat davant migrants i refugiats. Necessitem canviar les polítiques i els polítics que gestionen la immigració únicament des de l’obsessió per la seguretat i els riscos, però oblidant les oportunitats que ofereix per a uns i per a altres. Necessitem una gestió de la mobilitat migratòria mundial en benefici de totes les parts implicades. Necessitem una més gran corresponsabilitat entre els governants dels països d’origen, trànsit o destinació i una millor governança global en aqueixos tres nivells.

Ja estan instal.lats entre nosaltres en els més variats llocs i professions. Uns els mirem com el més natural del món, a altres els produeix certa estranyesa i altres s’oposen que estiguen ací, o que seguesquen venint-ne més. Volem ajudar-los, però no els volem prop de nosaltres. Volem que tinguen sort, però no els facilitem les coses. Resumint, que molta gent està confosa i són molts els que diuen: Jo estic d’acord que tot el món té dret a buscar-se la vida, però el treball que siga primer per als estatals i després -si queda quelcom- per als de fora. Ningú diu que és racista, però…

Aqueixos que estan confosos miren la tele o escolten la ràdio. És aleshores quan comencen a repetir el que veuen i senten. Bastants dirigents polítics o creadors d’opinió sembren més recels i temors mitjançant una demagògia extremadament perillosa. Il.legals, allau, pasteres, control i vigilància, màfies, més delinqüència i inseguretat, efecte crida, etc. Parlen en negatiu i quasi mai en positiu sobre la immigració.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.