Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de febrer de 2009
0 comentaris

CONTRA LA CONTRA! CONSTRUÏM L’ENSENYAMENT POPULAR!

VAGA 26-FEBRER
CONTRA LA CONTRA ! CONTRUIM L’ENSENYAMENT POPULAR!
 
Durant els darrers anys, han sigut moltes les agressions que està rebent l’ensenyament públic i que estem patint el conjunt de l’estudiantat. Seguint les directrius del neoliberalisme (OMC, ERT, UNICE, directiva Bolkenstein…) als Països Catalans els governs espanyol i francès han establert les lleis base(LOCE, LOE, LOU, llei d’Autonomia Universitària) per establir la seua
política de privatització i mercantilització de l’ensenyament.
 
En el cas del País Valencià, la situació s’agreuja amb la política de degradació i
deslegitimació de l’ensenyament públic del govern del PP valencià que ha dut a tot el conjunt de la comunitat educativa i la societat valenciana a plantar-li cara en els carrers, sota les convocatòries unitàries de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic.
 
Així doncs des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans(SEPC) ens oposem a totes aquestes agressions contra l’ensenyament públic per part dels poders polítics i econòmics i denunciem:
• La manca d’inversió en infraestructures i recursos per l’ensenyament públic obligant-nos a estudiar en barracons que cada vegada més proliferen arreu del país i concentrant i massificant el nombre d’alumnes per aula.
 
? Defensem la necessitat d’un ensenyament públic i de qualitat, amb les instal·lacions, mitjans i recursos necessaris per al desenvolupament de totes les estudiantes i tots els estudiants en igualtat de condicions.
 
• La concertació de batxillerats, que en el present any i des de la implantació de la LOE i el decret valencià ja en son 90 centres, subvencionant així amb diners públics el negoci de les escoles privades. Així com el decret d’admissió d’alumnat que promou la llibertat de cada centre, sobretot els privats-concertats, de triar els seus alumnes, creant fortes desigualtats i la creació d’ instituts-ghetto per a les classes més baixes.
 
? Reclamem la completa eliminació de la doble-xarxa pública-privada i la consolidació d’un sistema d’ensenyament públic, d’accés universal i gratuït com a únic sistema que iguala realment les possibilitats de totes i tots.
 
• El sistema de nomenament de directors que des de la LOE han deixat de poder ser triats pel propi Consell Escolar i amb el decret actual de Conselleria, poden ser triats pràcticament “a dit” per aquesta.
 
? Demandem un ensenyament democràtic en uns centres democràtics, on els estudiants tinguen més vies de participar en les decisions i gaudisquen d’espais horitzontals i assemblearis per organitzar-se autònomament,
 
• La imposició de l’assignatura “Education for the Citizenship” en anglès com a part de l’estratègia partidista i propagandística per part del govern autonòmic. Destaquem també que “EpC” es tracta d’una assignatura basada en l’adoctrinament i no el debat i la crìtica, i que entre els valors de la social-democràcia inclou també el militarisme i l’espanyolisme, que en el cas del currículum valencià aplega a afirmar que Espanya és una amb tan sols una cultura i una llengua.
 
? Proposem un Ensenyament popular, basat en l’aprenentatge crític, i no en
l’adoctrinament de valors; sobretot si es tracta de valors d’espanyolisme, militarisme i desigualtat social com els proposats per la Consellera d’Educació i la retirada del Decret pel qual s’estableix la docència d’”Educació per a la ciutadania” en anglès.
 
• El menyspreu per part de la Conselleria cap al conjunt de la comunitat educativa, imposant els seus decrets fent cas omís de les meses de negociació i de les protestes per part de tots els agents socials.
 
? Exigim la dimissió del conseller Font de Mora i de tot el seu equip incloent a la
secretària d’Educació. Concha Gomez, per la falta de transparència i les deficiències en la seua gestió. Amb aquesta educació, Font de Mora Dimissió!
 
• El total menyspreu per a la docència en català per part de l’administració, que emparant-se en una llei ambigua com la Llei d’Ús ha marginat i degradat l’ensenyament en valencià, eliminant selectivament grups de batxillerat, dificultant l’ampliació de l’oferta i enviant professors sense requisit lingüístic a cobrir places de valencià-
 
? Reclamem una catalogació lingüística adequada i obligatòria per tot el funcionariat públic relacionat en l’educació, l’obertura de grups en valencià(sobretot de batxillerat) i la consolidació d’un sistema d’immersió lingüística que garantisca el dret dels valencians a utilitzar la nostra llengua a tots els àmbits amb absoluta normalitat.
 
• Davant les perspectives de futur i amb l’aplicació del procés de Bolonya, rebutgem el sistema de graus i màsters, per precaritzar l’ensenyament de la majoria i elititzar els d’una minoria i supeditant l’educació a les demandes del mercat. En un procés amb escassa participació, poca informació i falta de debat.
 
? Exigim la paralització total de la reforma i l’obertura d’espais de debat i negociació realment democràtics per tal d’engegar la reforma de l’educació superior entre tota la comunitat educativa i la resta de la societat.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans fem una crida a totes les estudiants i els estudiants del País Valencià a fer front a totes les agressions cap a l’ensenyament públic i deixar ben clar a tot aquell que actue contra l’ensenyament públic que ara i sempre nosaltres li farem la contra per defensar el que és nostre, el que és de tots.

Així doncs vos convoquem a les seguüents

mobilitzacions arreu del territori:
 
Guardamar del Segura 12h Front l’ajuntament
 
Teulada 11h Pl. De l’Ajuntament
 
Carcaixent 12h Plaça Major
 
Gandia 12h Davant l’ajuntament
 
Castelló 12h Pl. Maria Agustina
 
València 12h Fac. Geografia i Història
 
O ara o mai!
 
Aturem les agressions CONTRA l’ensenyament public!
Si vols més informació, contactar amb nosaltres, organitzar una xerrada explicativa al teu centre:
www.sepc.cat sepcsecundaria@gmail.com


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.