Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de gener de 2014
0 comentaris

Conciliar és humanitzar

  • En bona part de les societats europees no s’ha superat el repartiment tradicional de les responsabilitats familiars, que recauen de manera majoritària en les dones, condicionant la seua participació i permanència en l’ocupació.

  • S’ha produït una associació entre maternitat i responsabilitats familiars, que ha perjudicat les dones en l’accés i permanència en l’ocupació, mentre que els homes han romangut al marge d’aquesta situació.

  • L’assumpció en solitari per part de les dones dels drets relatius a la cura dels fills i altres persones dependents entra la col.lisió amb el seu dret d’accedir i romandre en l’ocupació.

  • En definitiva, si es troba un mode equilibrat per a homes i dones, ambdós, per tal de conciliar vida laboral, responsabilitats familiars i drets s’haurà fet un gran pas de gegant en la humanització de la societat.

Tenim al llibre del Gènesi 1,27 que Crist cita en Mt 19, 4: “Els féu home i dona”. Ës a dir, tot en la vida relacional ha d’estar repartit. Tant en salaris, com en condicions de treball, com en responsabilitat i drets ha d’haver una igualtat, una equitat (aquesta consisteix a donar suport més a qui més contribueix al fet social).


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.