Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de març de 2017
0 comentaris

Compromís Polític i Social de Poble (I)

Traduesc aquest article interessant:

Em dic Maria Jesús Blázquez Hernández. Vaig nàixer a Serranillos (Conca), fa cinquanta-huit anys, essent la quarta i darrera filla d’un matrimoni de senzills llauradors, ambdós militants de la HOAC. Des de fa 31 anys visc en un poble pròxim, Burgohondo. Sóc mare de dos fills i el meu marit i jo som militants del Moviment Rural Cristià des que començàrem en el Moviment de Joves Rurals Cristians, fa uns 34 anys.

Què entenc per consciència rural?

Pot ser conscient de la meua presència al món en un lloc concret, en una realitat concreta, al costat d’unes persones concretes.

Que com ho visc? Doncs tractant de dur a cap en la meua vida quotidiana la tasca que com a persona i cristiana tinc la responsabilitat de fer a mesura que la vida me la va presentant per a procurar un món més just i més humà, més harmoniós amb la natura,,, començant pel meu entorn, comprometent-me amb grups i associacions cercant aquest objectiu (AMPA, mestresses de casa, associacions culturals, de veïns,… i naturalment en la parròquia: pastoral social, de la salut, familiar, etc.) intentant unir la quotidianeïtat de forma coherent, açò és: ser fidel a l’opció pel món rural, la seua cultura, els seus valors i en ell pels últims, els més dasafavorits, pels més oblidats.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.