Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

9 de març de 2011
0 comentaris

Com són els adolescents del segle XXI? (II)

     L’adolescència comença abans i s’allarga en el temps. Aquesta afirmació està admesa per tots els especialistes. Amb 12-13 anys es creu que s’és jove i per tant amb tots els avantatges i concessions que posseeixen els joves i es perllonga fins els 18 anys i en molts casos fins edats més tardanes, inclús fins edats adultes en bastants casos. Aquest fenomen és el que els especialistes anomenen societat adolescentitzada. Cada vegada el jove és més immadur i es comporta com un adolescent en les relacions personals i socials.

     Viuen absorbits per la revolució tecnològica. Altre fenomen característics d’aquests temps són les noves tecnologies que han penetrat amb força en les seues vides: els mòbils, els xats, el messenger, Internet, a què dediquen gran part del seu temps. No saben viure sense i són una font de relacions molt important. Segons les estadístiques, el temps que els adolescents li dediquen a Internet és superior a les hores de TV. I això no és pres solament com a font d’informació sinó també com a lloc d’esbarjo i gaudi.  En l’ordinador troben resposta a moltes de les seues necessitats, inquietuds, mancances, s’informen, es comuniquen, estaulen relacions. Quina incidència pot tenir en l’ús del temps lliure, el carrer, els amics, l’esport, l’ús del botellot, la discotetca? Fins on poden ser ajuda o crear-los problemes?

     L’esquema xic/xica també és diferent. Hi ha una major igualtat entre ells i no s’admet entre els xics el fet de la feminització, com en temps passats en què existia una clara diferenciació. El llenguatge, les maneres de comportar-se, el treball, els estudis, els valors, les relacions es diferencien poc, són més normals i les diferències no s’admeten entre ells. 

(seguirà) 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.