Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de març de 2011
0 comentaris

Com són els adolescents del segle XXI? (I)

     La reflexió que vull traslladar ací ha estat motivada pel llibre de Javier Elzo, catedràtic de la Universitat de Deusto, arran del seu llibre La voz de los adolescentes.

     Elements que conformen la personalitat de l’adolescent

     En primer lloc són diferents. Hem de desterrar el tòpic que els adolescents d’avui dia són pitjors que els de dècades passades. No són ni millors ni pitjors, simplement són diferents. Les circumstàncies familiars, culturals i socials que els envolten són diferents a les que han tingut els seus pares i professors. Tal vegada no haver tingut açò en compte siga la causa de no entendre’ls, i seguir educant-los amb els mateixos esquemes i maneres de temps passats, pot ser una de les claus de la nostra dificultat a connectar-hi.


     La major part dels adolescents són fils únics. A finals del segle XX la natalitat va baixar ràpidament i s’hi ha mantigut. Aquesta circumstància féu que el xiquet cresquera sol amb la família, envoltat d’atencions o comoditats, on la mirada dels pares se centrava en la seua persona i es convertí en una persona bastant protegida i on els seus desitjos eren atesos al moment (per no dir que eren ordres). Sovint són fills de l’abundància, del capritx i de la superprotecció.


     (seguirà) 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.