Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 de març de 2011
1 comentari

Com són els adolescents del segle XXI? (i V)

     Les experiències sexuals i l’erotisme. El sexe ocupa un lloc molt important en la vida dels adolescents. L’erotisme que envolta el jove a través dels mitjans, la trivialització de la sexualitat en què se supervalora el sexe com a font de plaer i no tant com a expressió d’amor, lliurament, compromís i ajuda, duen a l’adolescent a tenir experiències sexuals a una edat molt primerenca amb les greus conseqüències que pot tenir en la seua vida. A la societat i a molts pares no els preocupa excesivament que els seus fills adolescents tinguen relacions sexuals, sinó el temor d’un embaràs imprevist.

     Encara queden altres trets que no assenyalem i que ens ajudarien a comprendre un poc millor els nostres adolescents. Tots ells van conformant el model de jove que tenim avui.

     Açò ens hauria de dur a recapacitar i a examinar els models educatius que els estem oferint tant des de la família, des dels mitjans de comunicació, des dels centres escolars i des de la societat en què viuen. Si com deia Ortega i Gasset “Jo sóc jo i les meues circumstàncies”, les circumstàncies en què ha viscut, en les que ha crescut, han conformat el model d’adolescent-jove que avui diem que és tan diferent, i que tants malsdecap causen a la pròpia societat. No serà el moment de plantejar-nos quins models d’educació estem transmetent? I als pares, quins punts de referència i valors estan oferint als seus fills?

     PD: D’uns papers de Santa Maria de Nassiu. 

Jo, no sé vosaltres, sí vull el tripartit
09.09.2006 | 1.03
A General
SANT JORDI
23.04.2008 | 8.55

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.