Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de març de 2006
General
0 comentaris

COM FACILITAR EL CAMÍ DEL SEU/A FILL/A CAP A LA DELINQ?oeÈNCIA

Repassava el contingut del meu PC i he trobat aquest catàleg que no recorde d’on l’he tret. Però, com que em sembla molt adient per a la reflexió de mares i pares per tal d’evitar això que diu l’enuciat, ací us el deixe. Espere que siga de molt profit. I done les gràcies al mitjà i/o persona de què l’he "robat".

COM FACILITAR AL SEU/A FILL/A EL CAMÍ A LA DELINQ?oeÈNCIA

1. Comence des de l’època de la infància donant al seu/a fill/a tot allò que demane. Així creixerà convençut que el món sencer li pertany.

2. No li done cap educació espiritual (fugim de religions però també d’ètiques, de valors morals…per no parlar de normes, d’educació, de respecte, de veritats…). Espere que arribe a ser major d’edat i aleshores puga decidir lliurement.

3. Quan diga paraules malsonants, “tacos”, respostes grosseres, riga-li-les. Així s’animarà a fer més “coses gracioses”.

4. No el bonegue ni li diga el que ha fet malament. Podria crear-li complexos de culpabilitat.

5. Arreplegue tot el que ell/a deixa tirat : llibres, sabates, joguets, roba… Faça-ho tot per ell/a. Així s’acostumarà a carregar la seua responsabilitat sobre els altres.

6. Deixe que veja i llija tot el que li agrade o arribe a les seues mans. Tinga cura que els seus plats i coberts per menjar es troben nets però deixe que el seu cap s’òmpliga de fem.

7. Discutesquen sovint entre la parella (pare i mare) davant del/a xiquet/a, així no s’assombrarà quan la seua família estiga destrossada en un futur.

8. Done-li tots els diners que vulga gastar. No siga que sospite que per a tenir diners cal treballar.

9. Satisfaga tots els seus desitjos, comoditats i plaers. El sacrifici i l’austeritat podrien produir-li frustracions.

10. Pose’s de la seua part sempre que hi haja un conflicte amb professors/es, veïns/es, etc. Pense que tots i totes tenen prejuís contra el seu/a fill/a i que, de veritat, volen fastidiar-lo.

 

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.