Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 de febrer de 2015
0 comentaris

CARTA OBERTA AL MINISTRE WERT (II)

Jo li pregunte,senyor Wert, a què es refereix amb “altres necessitats”? potser és un luxe menjar, vestir-se o escalfar-se? Sàpia que en la meua família estem disposats a tot a fi que les nostres filles reben la millor educació i formació possibles malgrat tenir el mal costum de menjar cada dia.

Estic convençuda que una paupèrrima educació augmenta la desocupació i la precarietat laboral generant desigualtat i pobresa. i incrementa el risc d’exclusió social, però això és quelcom que vosté i els seus companys i companyes d’executiu saben molt bé, per això redueixen les ajudes per a l’estudi i la investigació. Tot això amanit amb unes bones dosis de por cosa que un canvi de polítiques pot ocasionar. té com a conseqÜència convertir els ciutadans i ciutadanes en una massa dúctil i mal.leable que poden utilitzar enallò que els abellisca.

El juliol del curs passat, via Reial Decret, com els agrada governar als ultraliberals com vosté, ja va avisar a les universitats que modificarà l’estructura de totes les carreres universitàries per tal de completar el procés de Bolonya. La principal modificació substancial consisteix a reduir a tres anys els estudis per tal d’obtindre els títols de grau que ara són de quatre anys o 240 crèdits lectius. La reducció dels graus a 180 crèdits o tres cursos es complementarà amb l’ampliació de dos anys de màster de “pagament” per tal d’obtenir la llicenciatura que actualment és d’un any.

Sembla, senyor Wert, empenyat a passar a la història com l’ultraliberal que va implantar el pagament de les llicenciatures en les universitats públiques de l’estat i va obrir la via de les hipoteques o crèdits bancaris per a poder estudiar.

L’estat és el segon país de la Unió Europea amb el major índex de pobresa infantil, el risc de pobresa entre els xiquets menors de 18 anys se situà el 2012 en el 29,9% però malgrat tot això, senyor ministre, els amos de l’IBEX 35 augmenten la seua riquesa cada any que passa, l’últim, un 67%.

Sóc a l’hospital
03.02.2024 | 8.20
Si tingueren vergonya…
16.01.2011 | 1.56
Festes al meu poble (1)
05.08.2006 | 1.56
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.