Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de febrer de 2015
0 comentaris

Carta oberta al ministre Wert (I)

He trobat aquest text, l’autora del qual és Ana Aranda Archilla, i ací us el deixe traduït:

Sr Ministre Wert:

Em dic Ana i li escric en el meu nom però també en el de la meua família. Li descriuré amb un sol exemple quina és la nostra situació actual, la nostra difícil situació actual.

Quan vosté encara no s’ha calçat al matí, en la meua llar (que no és meua sinó que ja pertany al banc) en unes ocasions ens hem enfrontat a un desdejuni fred i en altres, moltes més, a una dutxa gelada doncs depenent del mes en què ens trobem hem de triar entre pagar la llum o gas per tal d’escalfar-nos. En aquest moment, mes de novembre, no tenim gas a casa i la meua filla de 9 anys, com cap xiquet d’aquest país, no es mereixen que no estiguen cobertes totes les seues necessitats bàsiques.

Nosaltres som una més d’aqueix 30% de famílies que en aquest país, gràcies a les polítiques que exerceix el govern a què vosté pertany, com dic, no té cobertes les seues necessitats bàsiques els 365 dies de l’any. Haig de dir-li que víctimes d’un desnonament, ara mateix, depenem que ens concedesquen una llar de lloguer social.

Però centrant-me en el que té a veure amb el seu ministeri li contaré que la meua filla Clara, que va acabar el batxillerat fa dos cursos amb matrícula d’honor, fa ver l’any passat el seu primer curs de grau de Psicologia. Que a causa de les retallades en beques de la seua competència, ens quedà un deute amb la residència on s’allotjava doncs la beca no va cobrir les despeses. Aquest curs ens tornem a enfrontar amb el mateix problema, ja que per a qui, com nosaltres, depenem que el seu ministeri ens concedesca una beca, esperar a l’ingrés de la mateixa és insofrible.

Per què li conte açò? En primer lloc cite dues de les seues brillants declaracions: “que les famílies no tenen recursos per tal d’afrontar el pagament de les taxes, evidentment es poden donar casos, però, no tenir recursos? Però no tenir recursos pregunte una vegada més, què vol dir? Que no volen dedicar recursos a això en detriment d’altres necessitats”; “hi ha famílies que demanen per a menjar i tenen els seus fills estudiant.” Fi de les cites.

Li conte açò perquè vull que sàpis que amb aquestes declaracions m’ha faltat al respecte, m’ha insultat a mi i a la meua família,


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.