Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 de febrer de 2014
0 comentaris

Capella de la Mare de Déu del Pòpulo a Quart de les Valls

Endinsant-nos en Quart de les Valls , caminant cap a orient , la mirada descobreix una placeta amb la seva font i davant un petit i discretedifici religiós , de paret blanca i sense adorns . Sobre la porta recta amb dos espiells unes rajoles de fons blau indiquen el nom del lloc ” CAPELLA NTRA SRA DEL PÓPULO” , i dues dates, ” 1649-1999 ” . A sobre de la volada , rematada per una creu de forja l’espadanya custodia la campana de 26 centímetres de diàmetre i 10 quilos de pes . En ella va ser gravada la següent inscripció: ” VIVA IESUS I MARIA + ANY 1770 ” .

Dos santuaris , un dedicat al Crist de l’Agonia i un altre a la Mare de Déu del Pópulo , petit bust de la Verge amb el Nen , trobat entre els enderrocs d’una paret que es va esfondrar en 1649 , què, tancat en el seu reliquiari , es venera amb gran devoció  . Es refereix el sacerdot al miracle ocorregut durant la demolició de l’antic palau dels comtes d’Almenara , quan una paret i part de la teulada es van esfondrar sobre la habitació en la qual jugaven dos nens . Aquests van resultar il · lesos , trobant-se en un buit de la paret el baix relleu en guix de la Mare de Déu amb el seu fill en braços . Els veïns van decidir triar el nom d’aquesta advocació per sorteig , sortint per tres vegades “Verge del Pòpulo ” , aixecant en les cavallerisses una petita capella .

Lectura : Mateu 2,9 b -11

Ells, havent escoltat el rei, se’n van anar, i vet aquí l’estrella que havien vist a l’orient anava davant d’ells, fins que arribant, es va aturar sobre on era l’infant. 
I al veure l’estrella, s’alegraren amb molt gran goig. I en entrar a la casa, veieren el nen amb la seva mare Maria, i postrant-se, el van adorar, i obrint els seus tresors, li van oferir presents: or, encens i mirra. 

Oració : Pare , la gent d’aquest lloc prossegueixen les seves tasques , uns van a la feina , altres tornen amb la compra , mentre els nens juguen a la plaça . Davant de mi la petita casa custòdia a la Mare de Déu del Pòpulo . El lloc evoca Betlem, la casa on l’estrella es va aturar i els Mags , amb un gran goig , van entrar per adorar el Nen i Natzaret . La Sagrada Família vivint a la sublim escola

on aprèn la ciència de la vida i la saviesa superior de la divina veritat . Medito sobre els anys de vida oculta , quan el teu Fill passava per un de tants , vivint
intensament cada moment , aparentment monòton i rutinari .


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.