Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de juliol de 2011
0 comentaris

CAMINS D’ART, ALCOI, 2011

     Dissabte passat un grup d’amics decidírem fer la visita a l’exposició Camins d’Art (Alcoi, 2011). Eixírem de casa cap a les 9:30h i arribàrem a Alcoi cap a les 10:00h, hora en què començava la visita. Com sempre, en compte d’anar a l’indret on havíem d’iniciar el recorregut, anàrem al lloc on finalitzava. Sort vam tenir que els responsables foren massa amables i ens permeren fer el recorregut a l’inrevés.

     Haguérem d’esperar a part de la colla (Jordi, Dani i la seua germana, ho sent, amiga, però no recorde el nom teu ara). I una vegada reunits els sis que conformàvem el grup iniciàrem la visita. Cal dir que Adrià hagué de deixar la visita per a una ocasió més adient -tenia un compromús ineludible eixe dissabte- i Coloma, com que havia de vindre des de València amb tren sola, preferí fer-ho més tard amb la resta d’amics que la farien de vesprada.

     La visita començà per a nosaltres en la Capella de l’antic asil de les Germanetes dels Pobres i Ancians Desemparats. En aquesta seu l’art és una mostra del Nadal, de la Sagrada Família, dels Reis d’Orient, cavalcada molt arrelada a Alcoi des de fa molts anys. 

     La segona seu visitada fou l’Església Parroquial de Santa Maria, on fa anys estigué de vicari En Vicent Ribes i Palmero (ACS), és l’edifici més important obert al culte de la ciutat d’Alcoi. Fou reconstruït el 1940. És la part més important i amb més contingut artístic de l’exposició. Entre altres coses, s’ha pintat la volta i la cúpula de l’absis, decorada amb 202 estrelles realitzades amb resina i pa d’or. Hi podem admirar els sants més destacats per a la ciutat: Sant Jordi, Sant Cristòfol, els Sants de la Pedra, Sant Miquel, Santa Cecília, Sant Joan, Santa Margarida, etc. Cal també destacar la restauració de la Capella de la Comunió.

     I finalment, tinguérem la sort de poder admirar la CApella de la Mare de Déu dels Desemparats, construïda entre 1848 i 1852, d’estil neoclàssic, desacralitzada actualment i de propietat municipal. Cal destacar les pintures murals de C¿Vicent Castelló Amat.

     També en aquesta edició de la Llum de les Imatges s’ha restaurat la façana nord i el campanar de l’església de Sant Maur i la instal.lació elèctrica de l’absis i la torre de l’església de Sant Jordi. 

     I cap a les 14:00h ja ens trobàrem amb la resta de la colla -aquesta part havia de fer la visita a la vesprada- i dinàrem molt bé en un restaurant APOLO, molt cèntric. Entre la resta comptàrem amb la presència de Coloma, Joan F, Ferran, Jaume i una amiga de Canals -de qui no recorde el nom-. A més dels dos germans Fenollar i aquest que escriu l’apunt. Jordi, Dani i germana no pogueren quedar-s’hi.  Férem una sobretaula molt interessant que acabà cap a les 16:30h i perquè part de la colla encara tenia pendent la visita. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.