Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

20 de gener de 2011
General
0 comentaris

Calendaris i desitjos (i 2)

     -Fomentar la cultura: saber interpretar la vida, potenciar els valors i cercar alternatives positives: que no hi haja ningú al poble que no sàpia llegir ni escriure, que no hi haja ningú que no sàpia fer anar l’elemental de l’ordinador; que es llija molt al poble, biblioteca viva i interactiva amb intercanvi de pensament i d’idees; ajudar a opinar, pensar pel nostre compte, poder manifestar aqueixes opinions en algun mitjà públic; formar-se constantment i críticament dels canvis de la societat i poder ser artífexs de noves alternatives.
     –Estar bé. Estar feliços. Dur-nos bé. Convivència agradable. Recuperar i sanar les ferides obertes, superar els ressentiments, els malentesos. Cura i ajuda especial a tots els més febles. Grups de mútua ajuda.
     –Treball per a totes les persones. Noves altarnatives de treball. Tallers d’ocupació, escola-taller. Reduir despeses públiques i crear alternatives de treball. Fomentar l’estudi i els nivells de formació universitària, tècnica, d’idiomes… La cultura, un valor fonamental.
     Ja sé que sona a UTOPIA. Això no s’aconsegueix simplement amb posar números rojos o negres al fulls del calendari.  És qüestió d’esforç comú. Però els somnis poder ser realitat. Tot es pot intentar. Cal un pla: intervenció de totes les persones possibles i tots a una…
     Paga la pena intentar-ho. Fem poble. Fem comunitat. Fem calendari.
     PD: D’uns fulls trobats al Monestir de Santa Maria de Nassiu. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.