Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 de gener de 2011
0 comentaris

Calendaris i desitjos (1)

     Hi ha cada vegada menys calendaris amb xicotes ensenyant bastant del que tenen. Ara són també els xicots els que, massa vegades incompresos per algun que altre bisbe, solen fer-ho per tal de treure diners per a la festa del poble. Malgrat això, el que es duu avui és el calendari personalitzat. Amb la foto del nét, dels pares, el Patró o la Patrona… Quelcom referit a cada persona, poble, associació… Se m’acut pensar i crear un calendari amb els desitjos i propostes per a aquest any. 
     Encara queden un poquet lluny les eleccions al nou ajuntament i jo, almenys, no sé qui es presentarà. Però això és el que menys importa. L’important és que treballem totes les persones per tal d’aconseguir-ho.
     Presente una sèrie de desitjos, que per un altre costat crec que són possibles. M’encantaria que cada veí aportara els seus suggeriments. Això seria el millor que pot passar. Seria fer comunitat. Seria quelcom així com imprimir cada persona i totes plegades en el calendari del nostre poble. Ahi teniu unes propostes a treballar:
     Un animador juvenil. No diré que els joves d’avui siguen pitjors ni millors. Són joves. I per això, els pot ajudar i molt una persona de la seua edat, amb idees i metes clares, que acompanye els joves a créixer com a persones. Però aqueix jove no pot estar en un local fix, ni esperar que els joves vinguen a cal capellà. Sinó que ha d’estar amb ells, i on ells estiguen. Què passaria si hi haguera un jove que estiga amb ells divendres, dissabtes i diumenges de 8 a 2 del matí, per tal de ser el seu-a amic/ga i per tal de potenciar allò de bo que hi ha en la joventut?
     Considere que el més gran que pot aconseguir un poble és que tots els seus veïns s’hi consideren part activa. Això ens duu a la implicació de totes les persones. A donar la nostra opinió, A dialogar, sense imposar. El gran objectiu és crear poble-comunitat. Pensar diferent i enriquir-nos amb aqueixa diferència. Açò ho podríem tindre com un  objectiu i dedicar-hi molts esforços. Una ajuda seria una Assemblea mensual amb totes les persones possibles per tal de dialogar dels temes que realment ens preocupen. I si m’ho permeteu, això mateix fet a nivell d’ajuntament, parròquia, associacions. Que cada mes es tracte d’una realitat, d’un tema que ens afecte a totes i tots. I que això ens duga a recuperar les senderes, els treballs en comú en bé de la comunitat. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.