Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

14 de maig de 2011
0 comentaris

BLOC-COALICIÓ COMPROMÍS A SALEM (VALL D’ALBAIDA)

     Ahir penjava un vídeo i deia que, si fóra de l’Alcúdia, votaria COMPROMÍS PER L’ALCÚDIA. Avui us deixe la crònica de l’acte de Presentació i Propostes Electorals del BLOC a Salem per tal de fer Alcalde el meu amic i company del BLOC, Juli Fenollar. I no cal dir que, si fóra de Salem, votaria Juli Fenollar i la resta de xiques i xics que l’acompanyen en la llista de Compromís.
 

     Anit, cap a les 20:00h, començava l’acte central del BLOC-COMPROMÍS a Salem. En un Auditori on no cabia més gent, ple de gom a gom, assistíem a la presentació i parlaments d’alguns membres de la llista i d’En Jesús Pla, alcalde i candidat a la reelecció pel BLOC a Agullent (Vall d’Albaida).
 

     En un escenari, on no podia faltar El Llibre del Repartiment, del nostre estimat rei En Jaume, i amb la música del tema “El signe dels temps”, de Sénior i el Cor Brutal, ens presentava l’acte Lola. El primer parlament fou de Jesús Pla, ens contà com havia anat l’experìència totalment satisfactòria de ser l’alcalde del seu poble i poder haver governat per a totes i tots els agullentins. A continuació prengué la paraula Felipe, un altre integrant de la llista de Salem, i explicà, entre altres coses, els motius i les propostes que l’havien dut a formar part de l llista del BLOC de Salem. Digué una cosa que m’arribà a l’ànima: havia estat alumne de  Juli i això ja era suficient per tal d’acompanyar-lo en la llista. A continuació parlà Alberto, un xicot jove i simpàtic, a qui no coneixia de res i que, després, durant el sopar de membres i simpatitzants, em causà molt bona impressió. Pot fer bona tasca a favor dels joves de Salem. A continuació parlà Míriam, número dos de la llista, i que des del dia 22M, serà la primera dona que ocupe una regidoria a Salem. Com deia Juli, en la presentació de la llista, a Salem mai han tingut una REGIDORA a l’ajuntament, i ja ha arribat l’hora. A més, pel que fa a Míriam, em vaig assabentar que és la parella d’Eloi, un benicoletà, amb qui vaig intercanviar unes paraules i li vaig traslladar la meua preocupació per la situació política de Benicolet, i que, si no volem un poble desfet, haurem d’actuar i no podem deixar-ho quatre anys més (ja serien vuit, massa). I ja, per tal de finalitzar l’acte Juli, abans de fer referència als 10 punts del seu programa electoral, que duran a cap tant si estan al govern com a l’oposició, presentà la llista sencera. Fou el moment més emotiu de la vesprada-nit. Quan féu la presentació del fins fa poc regidor del BLOC digué: “és la persona que més vull en este món, el meu germà”. A molta gent que escoltàvem ens passà com a Jaume I el 9 d’octubre de 1238: “y plorarem de nostres ulls, y besarem la terra per la gran merce que Deu nos havia feta.” I de motius en teníem. No us afegiré ara els 10 punts claus del programa del BLOC per a Salem. Solament us en deixaré algun:
 

SERVEIS:
Millorar la comunicació amb els veïns.
Creació de la figura de l’Agutzil Municipal i definir les seues funcions.
Mancomunar amb els pobles veïns un cos de policia municipal.
 

ESPORTS:
Noves infraestructures poliesportives.
Foment de l’esport.
Recolzament als equips esportius.
 

URBANISME:
reforma del PGOU amb la finalitat d’obrir carrers i construir vivendes VPO. Respecte a l’arquitectura tradicional en el casc antic.
Reforma integral del Col.legi Públic “Príncep Felip”.
Substituir l’enllumenat públic per un altre de baix consum.
 

     Tot seguit se serví un vi d’honor amb el qual ja pràcticament vam sopar. I després, cap a les 22:00h, els membres de la llista, simpatitzants i amics que vam voler acompanyar-los sopàrem i xerràrem amicalment. La resta del reportatge fotogràfic el penge al facebook. Bon dia. I molta sort. Us la merixeu.
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.