Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 d'octubre de 2012
0 comentaris

Bla, bla, bla…, text d’Eugenia Oller Alba, de València, publicat a Levante-EMV, i tasca a tenir en compte a partir de ja (almenys pels funcionaris)

Us deixe la traducció… cal escampar-lo… 

“Parlem i parlem encara que ens falte l’energia. Parlem a tot arreu ia través de tots els formats, i de vegades fins alhora: xategem a Facebook amb diverses persones, llegim, sentim … tot alhora. I parlem en els comerços, caminant pel carrer, als bars, i no som conscients que de vegades hi ha orelles silencioses,
que escolten. Per exemple, vaig a un banc i una treballadora que precisament mai sobresortí per la seva simpatia, amb una ira desaforada ens posa a caldo  les funcionàries. D’això fa anys, ara en aquests temps possiblement estiga igual de ben mirada. Jo no em vaig fer de notar i no vaig tornar a aquesta sucursal.
 

Un altre exemple. Fa molts anys comprant en un supermercat del barri a la secció de drogueria i perfumeria. Anava jo a treballar i la venedora estava en una terrassa de bar prenent un cafè ben merescut, i agafe a l’aire que no s’alegra que als funcionaris ens «toquin els diners» (quin detall), però que s’alegra molt que quan estiguem de baixa cobrem la meitat, i bla, bla, bla … Anava caminant i no vaig sentir més, però un està de baixa perquè està malalt, funcionari o no, els metges no donen les baixes als amiguets ni col · legues com xurros i no només en ells recau el tràmit, hi ha un control sever. M’hauria agradat parar-me, però anava a treballar -els funcionaris treballem, sí- i haver-li dit: de veritat t’alegres que un malalt de càncer, per exemple, quen’ hi ha molts, cobre la meitat?, De veritat t’alegres que una persona recentment intervinguda per qualsevol malaltia cobre la meitat? M’imagine que no. També li preguntaria: tu mai has estat malalta?, mai has estat de baixa? Però no li vaig a preguntar res, simplement compraré en una altra perfumeria.
 
Els funcionaris, encara que cada vegada menys, com tots els treballadors, també consumim. Aquest Nadal es notarà el nostre «retraïment consumista». Aquests casos que he comentat els vivim tots dia a dia, i silenciosament … vetem comerços.”


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.