Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de juliol de 2019
1 comentari

Beata Petra de Sant Josep (16 d’agost)

Petra de Sant Josep va néixer a la vall d’Abdalajis (Màlaga) el 6 desembre 1845. Última de 18 fills tinguts pel matrimoni José Pérez Reina i Maria Florido González. En no ser-li possible ingressar a la congregació de les Germanetes dels Pobres va obrir al seu poble natal una casa per acollir gent gran i nens abandonats.

El 19 de març de 1875 va ampliar el camp de la seua assistència obrint un asil a Alora i posteriorment un altre en Vélez- Màlaga. Buscant llum per al coneixement exacte de la voluntat de Déu es va presentar al bisbe de la diòcesi de Màlaga, Manuel Gómez Salazar. El prelat li va aconsellar que esperara uns dos anys. Transcorregut aquest termini Petra i el seu acompanyant es van presentar davant el Prelat. Era 25 de desembre de 1880. El bisbe, que amb anterioritat havia estat canonge de la catedral de València, els va suggerir que es col·locara la congregació sota l’advocació de la Mare de Déu dels Desemparats i que es consagrara a la Mare de Déu.

Després d’uns dies de preparació van vestir l’hàbit i van professar Petra i les seues primeres quatre companyes. El bisbe va ajudar al fet que s’adquirira l’emplaçament de la primera casa de la congregació a Màlaga. Després Petra va fundar a Ronda, Martos, Andújar i Gibraltar.

A l’estar la congregació sota l’advocació de la Mare de Déu dels Desemparats Petra es va dirigir a València, on va rebre el suport del arquebisbe l’avui beat Ciriaco Maria Sancha i Hervás. Va adquirir una finca situada a la carrer Quart, extramurs, envoltada d’una bella horta i jardí. Es va inaugurar el 29 de juny de 1894 i es va posar sota el patrocini de Sant Josep, advocació que va afegir al de la Mare de Déu dels Desemparats. En 1890 va fundar a Barcelona on es va erigir el santuari de Sant Josep de la Muntanya.Pels anys la seua salut es va anar deteriorant. El 15 d’agost de 1906 lliurava plàcidament el seu esperit al Creador, mentre pronunciava els noms de Jesús, Josep i Maria. Va ser beatificada el 16 d’octubre de 1994.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.