Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 d'octubre de 2007
0 comentaris

“BARRACONES”?, NO, CASETAS TOSCAS

El que passa al PV no passa a cap altre lloc (almenys, dels que podem anomenar civilitzats i de tarannà democràtic). El nostre conseller forense, d’Educació i Ciència, es nega a contestar en seu parlamentària a una pregunta de Mariona Albiol (CpP) perquè, segons la ment que escriu poesia i fa lletres de pas-dobles i tot, no fa servir el terme del diccionari. Perquè no sé si ho sabreu: un barracó (lloc on estudien més de 28.000 valencianetes i valencianets) no es diu barracó, cal dir "CASETA TOSCA". Alça l’aleta…

Això sí que és impartir classe d’Educació per a la Ciutadania i no el que fan a altres comunitats autònomes. Bé, nosaltres ja estem "curats d’espant". I vosaltres? Vull dir els germans del nord, ja teniu prou amb fer tard al treball, que se’n vaja la llum de l’hospital, etc.

Un article de Joan Blanco, secretariat nacional de l’SETPV ho diu ben clar. Ací el teniu. Va avui al LEVANTE-EMV.

Canvie el rumb, conseller

JOAN BLANCO

Que el sindicat majoritari de l´ensenyament públic, l´opció més votada en el conjunt de la Generalitat, convide Alejandro Font de Mora, màxima autoritat del sector, al seu congrés i que el conseller ignore la invitació pot ser previsible. El que no encaixa en la lògica normal de les relacions entre membres de la comunitat educativa és que el mateix conseller només assistisca a l´assemblea del sindicat més votat de l´escola privada.
Més enllà de la gelosia sindical, sembla que Font de Mora es mou per afinitats. Com ell mateix va afirmar en l´acte de FSIE, «les institucions governades pel PP no plantegen cap dicotomia maniquea, no parlem d´allò que és privat o públic entenent una cosa com a bona i l´altra, no. Nosaltres no ens alineem amb cap sector, sinó amb tota l´educació valenciana i espanyola perquè per a nosaltres tot allò que és educació és llibertat». Bravo!
El que encara encaixa menys és que l´autoritat del ram, el nostre patró, es presente en una reunió del sector privat animant el personal a plantar cara, a participar en el debat mediàtic sobre l´educació i a contrarestar el discurs «d´uns determinats pares i sindicats». La iniciativa, gens anecdòtica, suposa una novetat perillosa. El conseller decideix baixar a l´arena per estimular la confrontació entre les dues xarxes educatives i els seus representants.
STEPV, que representa tant els treballadors i les treballadores de l´ensenyament públic com del privat, coneix bé els límits de la confrontació i cada dia s´esforça a defendre els seus interessos. Per això ens preocupa molt la vocació de la màxima autoritat de l´educació valenciana d´animar el partit des d´una de les bandes en exclusiva.
Font de Mora reclamava als sindicats «una reflexió més enllà de la concreció» per millorar el sistema. Aquest sindicat sempre ha apostat per un pacte educatiu d´ampli abast entre tots els sectors, al marge del partit en el govern i del conseller de torn, com una responsabilitat derivada de la condició de sindicat majoritari de l´ensenyament.
El Govern valencià, però, ens sorprén, dia sí i dia també, amb propostes improvisades sense comptar amb la comunitat educativa. Verbigràcia Educació per la Ciutadania en anglés, segregació de l´alumnat conflictiu, concertació d´etapes postobligatòries? Malgrat que el mateix conseller anuncia una llei d´educació pròpia, el millor marc per a encarar el debat. El conseller ha de reconduir la situació, recuperar la credibilitat i promoure el diàleg de tota la comunitat educativa sense exclusions ni partidismes.
Perquè si no ho fa, ningú no hi guanyarà res. Des de l´autonomia de les parts i amb les lògiques afinitats i les divergències, ací seguim oberts, com sempre, al diàleg i el consens.
El conseller té la paraula.
*Secretariat Nacional de STEPV


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.