Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 de maig de 2006
Sense categoria
6 comentaris

AVUI “TOCA” POLÍTICA…

Després de dos dies sense fer cap referència a la situació política en què ens trobem, avui li ha arribat l’hora. Comentaré alguns fets i decisions que em semblen d’actualitat.

 

1r El fundador dels “Legionarios de Cristo” -no hem d’oblidar que a aquest moviment d’església pertany la Sra d’Aznar- ha estat apartat del sacerdoci -per fi- acusat d’abusos sexuals -pederàstia- a seminaristas. L’exsacerdot i fundador de la Legió de Crist i el Moviment Regnum Christi, Marcial Maciel Degollado, té 86 anys, cosa que la “salvat” d’un procés canònic. Aquesta decisió ha estat presa per Benet XVI. No seré jo qui afija res més: doctors té l’Església. Els fets denunciats tingueren lloc -pressumptament- al voltant dels anys cinquantes i han estat denunciats per tres exsacerdots legionaris.

 

2n El Bloc de Daimús ha demanat restituir la dignitat als que defensen la unitat del català-valencià-balear. Com sabeu, el Tribunal Suprem ha tornat a fallar la unitat de la llengua. I el regidor del Bloc de la població de Daimús, en Jesús Romero, ha presentat una queixa al Síndic de Greuges per l’acord pres pels ajuntaments de Daimús i Rótova en mans del PP que declarava persona non grata a totes i tots els que mantenim criteris filològics.

 

3r A mi em sembla molt bé l’eslògan del PSC per al referéndum del 18 de juny. Ja he manifestat si poguera votar el sentit del meu vot, però trobe que dir les coses tal i com són no és pecat. Recordeu quina campanya va fer el PP a Andalusia arran de l’Estatut català.

 

4t Entre 1939 i 1952, més de 1.700 persones foren afusellades per l’exèrcit franquista al Camp de la Bota. El Camp de la Bota és una platja entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs i on s’ha construït i té lloc el Fòrum 2004. Podeu consultar la pàgina següent: www.francescabad.com/campdelabota. Ara que l’alcaldessa de València vol tapar el passat de les fosses comuns del Cementeri de València, convé recordar que la postguerra fou molt “negra” i “sanguinària”.   

Bona vesprada.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. I l’altra no reconèixer que:

  1) Al si del PSOE hi havien molts simpatitzants de la campanya del PP per a blasmar.

  2) Que els catalans no poden cedir al xantatge, l’extorció i votar en funció de les difamacions del Partido Popular Español i sus compatriotas del Partido Sozialista Obrero Español.

 2. Dignitat en defendre els acords aprovats al Parlament de Catalunya.

  Sols han tenen dignitat quant és tracta de traure profit davant del Partido Popular Español en benefici del Partido Sozialista Obrero Español.

 3. com està això de que Rótova i Daimús declaren persona non grata a qui reconeix la unitat de la llengua? a quin nivell es produeiX?

  semblen mentida despropòsits com este!

 4. Si heu llegit els meus comentaris sabreu per on vaig. Que diga que el lema em sembla bé no vol dir que defense el sí ni, molt menys, que votara sí en cas de poder fer-ho. Sóc valencianet. Ja sabeu el nostre "estatutet" ha estat aprovat pel PPOE. Quina desgràcia més gran! Ni a l’alçada d’Andalusia arribem on el PP ha dit no.

  Des d’un poblet xicotet
  Àngel

 5. Però volia dir-ho. I ja està. Mireu, els valencians del nord mai no he tingut un govern del PP a la Generalitat. No podeu saber el que és. Sols podeu aproximar-vos i fixar-vos en els 8 anys que han governat a Espanya. I després no sé: compadir-nos?

  Des d’un poblet xicotet
  Àngel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.