Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

2 de juliol de 2010
0 comentaris

Avaluacions (2)

Seguim  en l’anàlisi del que ha estat el curs que hem acabat fa dos dies. No cal repetir que el curs acaba en setembre amb les proves d’aquest mes. Passem a analitzar el fracàs escolar en els dos grups de 4t d’ESO a què hem impartit docència.
Grup 1:

Alumnes matriculats: 18
Alumnes aprovats: 17
Alumnes suspesos: 1
Aptes: 94,44%
FRACÀS ESCOLAR: 5,55%

Grup 2

Alumnes matriculats: 30
Alumnes aprovats: 24
Alumnes suspesos: 6
Aptes: 80%
FRACÀS ESCOLAR: 20%

 

Comentari al voltant de les dades de 4t d’ESO (si les comparem amb les de 1r d’ESO, SOBRETOT): 

 

1. Dels cinc grups de 1r d’ESO hem arribat a dos grups de 4t d’ESO. Hi ha hagut una reducció (FRACÀS ESCOLAR o ABANDONAMENT DEL SISTEMA EDUCATIU) de 102 persones (en quatre cursos)… un 68% (dada real… no la que sol donar conselleria -almenys al meu centre).

 

2. És evident que l’alumnat de 4t d’ESO, tret que cursa ESO, no té res a veure amb el que ens arriba en 1r ni com ens arriba (des de Primària). En quatre cursos (i no és per atribuir-nos mèrits) han aprés -ALMENYS- a comportar-se en una aula, a estudiar un poquet, etc. 

 

3. I els resultats també s’han d’interpretar a la llum de la normativa de conselleria: si un alumne del centre no ho aprova tot en juny no se li guarda la plaça si a vol seguir en batxillerat, i pot trobar-se en el cas que haja de desplaçar-se a un altre centre o ciutat per continuar els seus estudis. Una altra consideració ha estat les reduccions que conselleria ha començat a aplicar als centres públics. Així si un alumne no ho aprova tot en juny pot quedar-se sense plaça per cursar un mòdul a la ciutat on viu. A la nostra ciutat i pel fa a Sanitària hi ha 200 peticions per a uns 3 grups, cosa que vol dir que aquell/a alumne/a que no ha eixit amb el Graduat Escolar en juny ja pot acomiadar-se de cursar Sanitària en la ciutat el curs que ve.

 

PD: Dedicarem el tercer capítol d’avaluacions als alumnes de 2n de batxillerat i les PAU. Bon dia.  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.