Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de juny de 2010
0 comentaris

Avaluacions (1)

Hem acabat el curs. Encara que el curs acaba amb les proves de setembre, avui ja estem en disposició de fer-ne balanç (dels resultats d’enguany).

He impartit per primera vegada classe a dos grups de 1r d’ESO (ja sabeu allò de baixar al primer cicle els membres dels cossos de catedràtics i professors agregats de batxillerat -així ho podem llegir en el nostre títol administratiu-), i aquests han estat els resultats.

Grup 1: 

Alumnes 28 matriculats
Aprovats: 11 
Suspesos: 17
Percentatge d’aprovats: 39,28%
FRACÀS ESCOLAR: 60,72%

Hem d’afegir que, entre els 10 alumnes aprovats, n’hi ha 3 que assistien a PT (pedagogia terapèutica), cosa que dóna el 28,57% d’aprovats en aquest grup. A aquest percentatge haurem d’afegir en setembre aquells que passen de curs AUTOMÀTICAMENT perquè ja han repetit 1r. Són 4. 

Grup 2:

Alumnes: 27 matriculats
Aprovats: 16 
Suspesos: 11
Percentatge d’aprovats: 59,25%
FRACÀS ESCOLAR: 40,75%

En aquest grup els resultats han estat una miqueta millors. Però també cal una explicació. Dels 16 aprovats, n’hi ha 5 que feien classe de PT. I entre els que a setembre promocionaran AUTOMÀTICAMENT n’hi ha 5. És el que té aquest sistema d’ensenyament que premia l’alumne que no fa res. Per què? Perquè els 9 alumnes que, entre tots dos grups, passen de curs AUTOMÀTICAMENT ho saben, i no han fet cap esforç d’aprenentatge durant els nou mesos del curs. I a setembre ens trobarem que, passe el que passe, l’any que ve faran 2n d’ESO (amb les matèries pendents). Això vol dir que podem tenir en 2n d’ESO alumnes amb les assignatures pròpies d’aquest curs i totes les que no ha aprovat enguany (poden ser-ne al voltant d’unes 10 més). En fi…

PD: Continuaré l’anàlisi amb els grups de 4t i 2n de batxillerat en un altre moment. I us deixe un enllaç sobre l’èxit i el fracàs en Primària. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.