Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de gener de 2009
1 comentari

ATUR I MÉS ATUR AL “LEVANTE FELIZ”

Sant Timoteu i santa Paula

Comença l’any xinés del búfal de terra.

Hem estrenat fotografia aquests dies que hem fet tres anys de blocaires (o blogaires). La resta continua pràcticament igual. Passem un veritable calvari per la connexió que tenim i sembla que la cosa no vaja a millorar a curt termini. Alguns (gràcies, Carme.Laura) m’he recomanat que em passe a la connexió 3G. Perfecte. Ho he mirat (i ja ho havia mirat abans). I fins ahí ens arriba la sort: no tenim cobertura. Sembla que, segons Movistar, sí en tenim. Però jo no em fie perquè ho consulte a les seues pàgines i em dóna negatiu. Si algú sap d’alguna altra possibilitat i m’ho fa saber li estaré molt agraït. Ahir vaig perdre tres hores de la vesprada i no vaig poder fer res. Sí, enviar la foto perquè avui Vilaweb em fera el canvi. Tret d’això, RES DE RES. I vaig estar a punt de llençar la tovallola i esborrar-me’n.

I passant al tema del títol. Som el “Levante Feliz”, tenim més atur que en cap lloc de la resta de l’estat. Hem pogut llegi que la taxa de desocupació valenciana es dispara al 14,8% i arriba quasi a la previsió per a tot l’any 2009. I això que ncara no hem acabat gener. Arriba a 381.700 persones perquè ha crescut un 70,9% i un terç dels joves està aturat. Dic jo que alguna cosa haurà tingut a veure la política de treball d’aquests darrers anyets al PV. Dic jo. I tenim una dada més preocupant encara: 827.200 llars tenen tots els seus membres en atur. Però ens hem de preocupar? En absolut. Tenim el “millor” govern de la història al PV. Així ara amb el pla contra la crisi de Camps cada valencinet veurem com inverteix 203€ per cap. A Benicolet amb uns 600 habitants ens en corresponen 121.800€… una dada històrica.
Una altra dada és que hi ha 7 comunitats autònomes que no arriben al 10% de taxa de desocupació (Aragó, Astúries, Cantàbria, Galícia, Navarra, Euskadi i la Rioja). Les altres la soprepassen. I estan per damunt de la mitjana espanyola (13,91%): Andalusia, Canàries, Castella-La Manxa, País Valencià, Extremadura, Múrcia, Ceuta i Melilla). Em pregunte jo: què fem nosaltres entre aquest grup? I és que som els millors també en açò. 
I pel que fa a inversió social en educació també cal fer un cop d’ull a les dades. Mentre a l’estat per alumne s’inverteix una mitjana de 4.520 €, al PV n’invertim 4.259€, sols tenim per davall Múrcia i Andalusia. Cal saber que Euskadi, Navarra, Astúries i Galícia són les que més hi inverteixen (són dades de 2006, no crec que hagen millorat massa). I pel que fa a la despesa sanitària millor no dir res. Sols fem un passeig per qualsevol hospital valencià (i parlem amb algun metge, infermer, etc. i sabrem de què la cosa). Però no cal patir, som el “Levante feliz” i sort tenim del govern camps…
Bon dia.
 

Dissabte de reflexió
25.02.2006 | 2.05
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. M’agrada molt la foto que has triat. Què és, el garrofer que hi ha a l’entrada del monestir de Santa Maria de N’Assiu, no?

    Què, conta’ns alguna cosa de la rehabilitació! Ja estàs fent-la?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.