Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

22 de febrer de 2015
0 comentaris

Arran de les 99 propostes reals contra la corrupció presentades per la Societat Civil contra la Corrupció

Em van sorprendre algunes propostes contra la corrupció, i més si tenim en compte qui són els membres d’aquesta Societat. Volia contestar-los però ho fa molt bé Mar Auñón, presidenta a València de CSI-F Administració Autonòmica, en l’article publicat a Levante-EMV ahir. Ací us el deixe traduït:

Primer i principal, qui és el front anticorrupció o Societat Civil contra la Corrupció? Doncs majoritàriament funcionaris als quals, segurament, si els preguntem si ells rendeixen o han rendit, ens contestaran que «sí, és clar». Sembla mentida que en un col·lectiu de funcionaris i pensadors de tan alt nivell, cap d’ells s’hagi adonat que la majoria de les coses que demanen en l’àmbit de la funció pública ja existeix.

Hi ha l’avaluació d’acompliment, hi ha la inspecció de treball o hi ha una llei d’incompatibilitats que marca qui pot tenir un treball remunerat a part del seu lloc a l’Administració. Curiosament poden fonamentalment els docents i els metges. També hi ha un procediment sancionador per als funcionaris i empleats públics en general. El que cal fer és vigilar que s’acati les lleis existents així com el compliment per part dels treballadors de totes les seves tasques.

Com funcionaris, no podem deixar que un grup d’amics, es digui com es digui, vingui a dir-nos als funcionaris com s’han de fer les coses. En la funció pública, el treball es fa i bé. En qualsevol col·lectiu, i més encara en un tan gran, evidentment hi ha de tot, gent més responsable i menys responsable, però no ens poden comparar amb els polítics.

No es pot un autoproclamar posseïdor de la veritat, més encara quan es tracta de catedràtics, filòsofs, etcètera. Un ha de ser conseqüent amb el que diu i, sobretot, amb el que fa. L’expresident de la Fundació del València CF, ex de l’ICO, exconseller i un etcètera d’ex, per ventura no ha ocupat tots aquests càrrecs per lliure designació?

En definitiva, no podem ajuntar-nos 4 col·legues, muntar un front i carregar contra els empleats públics posant en dubte la seva tasca. Si més no, és un desvergonyiment i una falta d’educació. Evidentment que l’Administració podria millorar. En definitiva, d’això es tracta, d’estar constantment millorant. Però d’aquí a que vingui el front a dir «que els acomiadin» hi ha un món. Proposo la creació del Front funcionarial per la Dignitat, que serem més i també amb reconegut prestigi.

PD: La negreta ha estat afegida per mi.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.