Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

8 de desembre de 2006
General
2 comentaris

Aquesta referència l’he trobada a la revista EL TEMPS

Faig una crida als senyors del PP (i també algun -o molts- del PSOE) perquè ho duguen al CONSTITUCIONAL i al Defensor del Pueblo… com s’atreveixen a anunciar proves orals i de coneixements de l’idioma per als immigrants un govern d’un Principat (d’Andorra)? Veus com canvien les coses de SER UN ESTAT a tenir una autonomieta?

Normalització lingüística

Andorra imposa el català per a tots

El català reclama corda a Andorra. La llengua oficial del país pirinenc ha perdut posicions des de 1995 a favor del castellà, el francès i el portuguès. Ara el Govern vol tornar-li els privilegis que havia tingut i anuncia proves orals i de coneixements de l?idioma per als immigrants que vulguin obtenir permís de treball i residència.

Joan Antoni Guerrero Vall

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. A l’arrancada del Correllengua d’aquest any a Andorra es va parlar de la greu situació en que es troba el català en el present, i en les previsions. Em sembla una bona notícia que sense complexes es parli d’imposar la llengua del país. És clar que qualsevol altre imposició és una invasió, i de manual (com el bilingüisme que, com altres -ismes perversos, es ben aquí com a premi diví o alguna altra bestiesa).
    Però tinc força clar que l’alternativa al reconeixement, cura  i defensa de la llengua pròpia em sembla seria la estupidesa còsmica; això sí, molt còsmica; però estupidesa. Jo els hi regalo als dels -ismes.
    Va ser a aquell país on, després de viure un parell d’anys a Barcelona, fa 28 anys vaig començar a parlar el català amb normalitat. Aleshores ho era més que ara. Bona notícia que a Andorra treballin per no perdre el català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.