Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 d'octubre de 2010
0 comentaris

Aquesta nit assistirem al Correllengua i el Lliurament del XVé Premi Jaume I de l’Alcúdia

Ací us deixe tota la informació presa del Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia. A més, segons acabe de saber comptarà amb l’assistència de Camps -no a l’acte del Bloc de Progrés, evidentment- sinó al Saló Artístic, on hi ha convocada una Concentració CONTRA LA CORRUPCIÓ a les 19h30. Ací teniu també la informació sobre la “visita” de camps.  
 CORRELENGUA I LLIURAMENT DEL XV PREMIS JAUME I A L’ALCÚDIA 

9 d’octubre. Dia del País Valencià 


CORRELLENGUA 

1 d’octubre 


A les 20.30 hores, des del parc de la Nòria s’iniciarà el Correllengua pels carrers del poble. La torxa de la Flama de la Llengua anirà acompayada per dolçainers i tabaleters, pels grups de dansa, pels Cabuts, pels Negrets, pels Tornejants i pels Dimonis Enroscats. El Correlengua finalitzarà a la Plaça Tirant lo Blanc,on l’alcalde rebrà la torxa.


XV PREMIS JAUME I 


El proper 1 d’octubre, a les 22.15 hores, tindrà lloc a l’Alcúdia (Ribera Alta) el lliurament dels XV Premis Jaume I, que atorga el Bloc de Progrés Jaume I. Aquest guardons homenatgen cada any persones, entitats i empreses del nostre país distingits per la seua reivindicació activa de l´ús del valencià “com a única llengua pròpia del nostre poble”. Els premis, pioners al conjunt del País Valencià, enguany es concediran a:


Premi Vicent Andrés Estellés 

A Entrepans Santandreu 


L’ús de la nostra llengua en els diferents contextos assegura la seua pervivència i li dóna un ‘plus’ de normalitat tan necessari en els nostres dies. Es lliura aquest premi pel seu compromís ferm a emprar el valencià com a llengua d’ús habitual en la seua relació diària amb els clients. 


Premi Carles Salvador 

Al Col•legi Públic Severí Torres de Castelló de la Ribera 


La introducció del valencià en la vida acadèmica i la seua inclusió com a llengua curricular i d’ensenyament va ser una reivindicació de la societat des de l’inici de la democràcia. En aquest sentit, el Col•legi Severí Torres va ser un dels centres capdavanters en la nostra comarca en la normalització lingüística a l’escola. A més a més, ha esdevingut un referent, tant en la gestió democràtica del centre, com en la necessària renovació pedagògica per a millorar la pràctica docent, amb especial atenció a la llengua i la cultura del País Valencià. En aquest sentit, cal posar de relleu el premi Baldiri Reixac, que li va atorgar la Generalitat de Catalunya.


Premi Ovidi Montllor 

A la Colla la Rosca, dolçainers i tabaleters de l’Alcúdia 


La Colla la Rosca és la colla de dolçainers i tabaleters de l’Alcúdia. Tot i que és una colla relativament nova, amb creació a l’any 2004, la seua progressió ha estat admirable, així com el seu esforç per divulgar la nostra música popular. En els pocs anys de la seua existència, cal destacar la participació en nombrosos actes festius i cívics no solament al nostre poble, sinó en llocs tan singulars com Nieder-Olm (Alemanya), Cambrils, Gandia, Alfàs del Pi, Castellfort (Barcelona), etc. quasi sempreacompanyant la colla de Dimonis Enroscats, amb qui actuen en perfecta connivència. La seua tasca de divulgació es concreta, entre altres, en concerts al llarg de l’any i a través de els respectives escoles de tabal i dolçaina, que n’asseguren el futur.


Premi Tio Canya 

A Ferran Zurriaga i Agustí 


Ferran Zurriaga (Olocau, 1938) és un pedagog i un estudiós de la realitat sociocultural que l’envolta, però sobretot és un home compromés amb el País Valencià. A banda de la seua professió de mestre, és autor de nombrosos assaigs de temàtica diversa, majoritàriament educativa, que ha publicat en revistes tan rellevants com Mètode o Cuadernos de Pedagogía. El seu interés per l’educació i la pedagogia l’ha convertit en una de les veus més autoritzades per a explicar Freinet, aspecte que li ha portat a col•laborar en diverses obres col•lectives com Què farem amb Freinet avui? També és autor d’obres de caràcter pedagògic, així com l’assaig sobre la història i la sociologia del seu entorn rural immediat, tal com Història d’una escola, o Olocau: el Camp de Túria. Potser una de les seues primeres publicacions va ser Veles i Vents, de 1974, il•lustrat profusament per Manolo Boix, un llibre magnífic per a xiquets que tornen a gaudir de majors.


A Josep Lluís Bausset i Ciscar 


La seua llarga I distingida trajectòria a favor de la llengua i la cultura del nostre País Valencià és ben coneguda per tothom. La tasca docent que ha exercit ha anat més enllà de les disciplines purament acadèmiques i ha aconseguit transmetre a milers d’alumnes la importància i la necessitat de treballar pels trets d’identitat dels valencians com a poble. Aquesta actitud, la seua personalitat i el seu paper d’agitador cultural l’han convertit en un referent sòlid i imprescindible. Amb aquest segon nomenaments com a TIO CANYA, el Bloc Jaume I de l’Alcúdia vol manifestar l’admiració que hi sentim i agrair-li la seua trajectòria exemplar.


Premi Joan Fuster 

A l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta 


L’Institut d’estudis Comarcals de la Marina Alta és una entitat cultural creada l’any 1985, després de la celebració de dos Congressos d’Estudis sobre la comarca de la Marina Alta. La finalitat que va inspirar els seus inicis va ser la de crear un espai d’encontre perquè estudiosos i investigadors pogueren compartir treballs i informació sobre els aspectes socioculturals. Vint-i-cinc anys després de la seua constitució, la intensa tasca portada a termini es manifesta en nombrosíssimes iniciatives i en realitats concretes d’una gran importància: revistes de literatura (L’aiguadolç), d’art (Tuacte), investigació (Aguaitits), i un llarguíssim seguit de publicacions temàtiques i monogràfiques imprescindibles per a conéixer en profunditat la Marina Alta. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.