Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

9 d'octubre de 2009
0 comentaris

Alfonso Grau o Alfonso Grao?, Josep Lluís Bausset (Levante-EMV)

Avui, diada del País Valencià (a pesar del que valencianes i valencians plens d’autoodi diuen), celebrem que Jaume I entrara a la ciutat de València. Com que hi haurà molts blocaires que hi faran referència, he preferit penjar-vos l’article del patriota valencià, Josep Lluís Bausset, de l’Alcúdia, publicat avui a Levante-EMV.

Alfonso Grau o Alfonso Grao?
Josep Lluís Bausset
Levante-EMV

Quan algú amb dos dits de front s´equivoca, simplement rectifica allò que ha fet malament. Desgraciadament, no és eixe el cas de l´Ajuntament de València! Quan algun dels regidors fa el ridícul amb les tisores de la censura, continuen sense reconèixer el seu error. Dic això perquè després de l´intent de «mutilar» l´òpera de Rupert Chapí, Roger de Flor -eliminant la menció a Catalunya- el regidor Alfonso Grau ha justificat esta censura i a més, ho ha trobat normal. 
A esta gent que governa el Cap i Casal, regidors tan «intel·lectuals» i tan «respectuosos» amb la llibertat d´expressió, els convide també a traure dels carrers de València els noms Balears, Menorca, Balmes, Lleida, Catalans, Catalunya, Mallorquins, Barcelonina, Monestir de Poblet, Jacint Verdaguer, Nàpols i Sicília, Pere II, Ramon Llull, Poeta Maragall, Jaume I, Roger de Flor, o també Riu Ebre, Llobregat, Segre, Ter. Fins i tot, per massa semblants a la llengua que es parla més amunt de l´Ebre, podrien traure també els noms dels carrers Escudellers, Argenters, Pedrapiquers, Traginers, Velluters…. o a canviar el nom de la porta romànica de l´Almoina!
Els regidors del Cap i Casal deuen trobar estranys els noms de rius o ciutats catalanes. Vinga, Sr. Grau, elimine eixos noms dels carrers de València! Ja supose que vostè i la resta dels regidors del PP es troben més a gust amb noms de carrers com Isabel la Catòlica, el Cid, Espartero, Covadonga, Hernan Cortés o Príncipes de Mónaco! Enhorabona per la seua talla cultural ! I pel seu respecte a la llibertat d´expressió! 
Què esperava trobar el Sr. Grau en una òpera sobre Roger de Flor? El Real Madrid o Isabel Pantoja? De segur que d´haver eixit estos noms, el Sr. Grau no els hauria censurat. El PP farà canviar el cognom «Català» de l´alcaldessa de Torrent Mª José Català, per substituir-lo per «Valencià»? I si la censura continua així, podríem trobar algun conseller víctima de les tisores del Sr. Grau. Ho dic perquè el conseller d´Hisenda -tot i que la web de la conselleria ho amaga- és nascut a Barcelona! Curiosament sabem que el conseller Rambla és de Castelló, Font de Mora, de Vila-real, Blasco d´Alzira…..Però del conseller Gerardo Camps no se´ns diu que és de Barcelona. Amagarà el lloc de naixement per por a les tisores del Sr. Grau?
Per cert que el seu cognom, Sr. Grau, també l´hauria de censurar. Grau sona massa català, no creu? Per què no se´l canvia per Grao que és més valenciano? I és que la ignorància és molt atrevida! Però encara és més atrevida -i més perillosa- l´actitud inquisitorial i dictatorial del Sr. Grau després de censurar com si res, una obra de Chapí! I és que el Sr. Grao deu tindre molta por a la llibertat, no?


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.