Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 de desembre de 2007
4 comentaris

ALFAFAR, MUNICIPI PEL QUAL EM VAIG PRESENTAR A LES ELECCIONS LOCALS DEL MAIG’07

Els que em seguiu recordareu que em vaig presentar de núm. 3 per la llista del BNV a Alfafar. No cal que us diga que no vaig eixir elegit regidor (no tenia massa possibilitats). Avui, aprofitant que algun dissabte Tere, de Llutxent, que duu el quiosc de premsa, em facilita l’Aleluya del Arzobispado de València, he vist que la del diumenge, 25 de novembre, parlava d’aquest meravellós poble. Us transcric alguna de les coses que s’hi deien per Arturo Llin Cháfer.

Municipi situat entre la ciutat de València i el llac de l’Albufera. En la segona meitat del segle XX la indústria adquirí un notable desenvolupament, que ha motivat que s’haja duplicat la població. Al seu terme es troba l’Albufera i els seus canals, amb tot l’atractiu que té per al turisme per la seua singularitat i bellesa. El poble està situat al costat de la línia dl ferrocarril València-Madrid. L’etimologia aràbiga del mot d’Alfafar, significa: "folla, canal de rec, tros de terra destinat a hortalissa. Actualment té més de 12.000 h. La parròquia té per titular La Mare de Déu del Do i pertany a l’Arxiprestat de Catarroja.
L’origen de la parròquia cal remuntar-lo al segle XIV, o potser abans, ja que en aquesta època ja assistien pàrrocs als sínodes diocesans. La imatge de la Mare de Déu del Do té la seua poètica llegenda relacionada amb el rei Jaume I, el qual viu baixar del cel set estreles sobre un lloc determinat. Al cavar en aquest indret es trobà una campana, dins de la qual aparegué uns pica de marbre i dins d’ella la imatge de la Verge, davant la qual exclamà el Rei Conqueridor: "Oh gran Do!". El 8 de setembre se celebra la seua festivitat. L’actual església s’alçà en el segle XVIII, en el lloc de l’anterior temple gòtic.
Propet d’Alfafar es troba Llocnou de la Corona, d’uns 100 h. Es constituí en parròquia el 15 de juny de 1972 i té com a titular la Mare de Déu del Rosari.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. és normal que no eixires elegit regidor ja que et presentaves per un partit que  no te ningun futur politic i la gent del poble no és boba.Ademés com volies que t’elegiren si tu no tens ni idea de com va eixe poble,nomes saps el que llegeixes. Bo Àngel mol de gust.
    Bon dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.