Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de gener de 2012
0 comentaris

Al voltant de les necessitats humanes (i 2)

     Acceptem com a normal que els electrodomèstics duren amb prou feines uns pocs anys o que les nostres taules estiguen plenes d’uns aliments caríssims, molts dels quals llencem al fem, o que, ja ho hem dit abans, els xiquets estiguen plens d’unes joguines cada vegada més cares i sofisticades, que abandonen quasi immediatament…

     Doncs bé. Açò no és normal. No pot ser normal el nivell de consum, que solament poden gaudir uns quants. No pot ser normal el dmalbarament i dispendi que està arruïnant la natura, ni el que és totalment antipedagògic anul.lant els valors necessaris en el creixement d’un/a xiquet/a adolescent. I açò és el capitalisme consumista, que va deshumanitzant la vida de les persones i la convivència social.

     Serà normal, açò és humanitzador, quan puga arribar a totes les persones, quan respecte l’entorn en tot el planeta, quan responga a les veritables necessitats materials, culturals i espirituals de l’home.

     Com a cristians, l’ètica i compromís dels quals respon al manament de l’amor, amor al proïsme, i a través d’ell, amor a Déu, el gran repte que ens presenta la nostra societat és plantejar i viure, no des del capitalisme consumista, privilegi d’uns pocs, sinó des de l’austeritat i, amb això des del consum raonable, que fa possible la vida digna de cada home.

     PD: D’uns papers de Sata Maria de Nassiu.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.