Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de juny de 2011
3 comentaris

Al voltant de la Missa d’Acció de Gràcies a Gandia

     M’acaba de fer arribar l’article que l’amic i monjo de Montserrat escriu avui a Levante-EMV sobre aquesta missa oficiada divendres per l’abat de la Col.legiata de Gandia. Pel seu interés us el reproduesc.
JOSEP MIQUEL BAUSSET, LEVANTE-EMV


ALCALDES PER LA GRÀCIA DE DÉU?

Arturo Torro i jo som paisans. Els dos som dels mateix poble. I els dos (encara que de diferent manera) tenim una vocació de servei: ell des de la política i jo al monestir. Fa molt de temps que no tinc l´oportunitat de saludar-lo, però he anat seguint la seua trajectòria gràcies a la premsa. Sé que en les eleccions del passat 22 de maig va aconseguir la majoria absoluta amb el PP i que serà l´alcalde de la capital de la Safor. El que sí que m´ha sorprès, com informava el diari Levante el passat 3 de juny, és la iniciativa de participar a la Col·legiata de Gandia, en una missa d´acció de gràcies per la victòria del PP. Arturo Torro argumenta aquesta acció, degut a que el PP és un partit de majoria catòlica i per això volen donar gràcies a Déu perquè (se suposa que Déu!!) l´ha portat a l´alcaldia. Torró diu a Levante que «hay mucha gente del partido que quiere dar gracias a Dios». Fins i tot afirma que hi ha hagut molta gent que “ha rezado mucho para que llegara esta victòria». Vaig haver de llegir diverses vegades la notícia que donava Levante, per si era un error visual meu! Però no! Era realment una missa d´acció de gràcies per la victòria del PP a Gandia!! És que Déu ha donat la victòria a Arturo Torró i al PP de Gandia? I si és així, ¿és Déu qui ha impedit la victòria del Bloc i del PSOE? I si això és veritat, és que Déu és del PP? 


 

Ja em permetran que m´ho prenga a broma! Si Déu ha permès la victòria del PP de Gandia, ¿també va donar la victòria al PSOE fa quatre anys? És que Déu ha canviat de partit? Pense que hauríem de tornar a rellegir l´homilia del cardenal Tarancon en la missa d´entronització del rei, on defensava la independència de l´Església i l´Estat i la fi del nacionalcatolicisme. El mateix Tarancon va rebutjar la idea d´un partit confessional i amb bon humor deia: «em fan por els polítics de comunió diària». De fet, Tarancon va conduir una Església instal·lada en el nacionalcatolicisme a un Església que s´obria al futur. I mai va voler fomentar una política cristiana de partit. 
Déu no és un talismà! Ni té una vareta màgica per fer guanyar a uns i perdre a uns altres! La Champions no l´ha guanyat el Barça perquè Déu siga del Barça, sinó perquè els jugadors de Guardiola han jugat millor que els del Manchester!! Santa Teresa de Jesús deia: «Déu no té mans. Les seues mans són les nostres», per fer vore que no podem responsabilitzar a Déu ni de la fam que pateix tanta gent, ni de tant de sofriment com hi ha al nostre món. Ni del triomf del PP! 
No és Déu qui ha fet guanyar al PP de Gandia. En tot cas, són els ciutadans de Gandia els qui han donat la victòria al PP. Però Déu no posa ni trau alcaldes!! Per altra part, tampoc crec que tots els cristians estiguen al PP. Ni que tots els del PP siguen cristians. No podem identificar l´Església amb un partit polític, perquè el pluralisme de la nostra societat també es dóna a l´Església, amb cristians afiliats a diversos partits.
Per tant la missa del PP, no hauria de ser un acte partidista, ni tampoc una excusa per dir que l´alcalde de Gandia ho és, gràcies a la gent «que ha rezado mucho para que llegara esta victòria». No manipulem a Déu ni l´utilitzem per explicar uns resultats electorals! Déu no està per posar ni traure alcaldes!!”

     PD: Després de la lectura solament em cal dir que ho subscric totalment.  

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. La missa del PP sempre serà una missa partidista. Com, per desgràcia, en aquest pais parlar de separació esglésies/Estat encara és tabu. Encara que, gràcies a l’opressió catòlica romana, tenim un equip de fútbol que honora a la ciutat de Barcelona (en Gamper, fart de la intransigència dels capellans de torn, va tenir de crear el FCBarcelona amb d’altres protestants).
    Atentament

  2. No entre en si Torró ha fet bé, o no, pensant que el seu déu és del PP i que parla en castellà, i en eixe sentit ‘darle las gracias en La Seu Colegiata”. Però si és home agraït i educat, almenys sí els deu donar les gràcies als de la cúpula eclesiàstica que porten anys i anys fent-los campanya als del PP. No serà, però, campanya gratuïta.   
    S’acosten temps difícils.

    http://www.redescristianas.net/2011/03/25/los-obispos-vuelven-a-insinuar-el-apoyo-al-ppsc/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.