Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

14 de gener de 2008
2 comentaris

Adolescents violents

Vull fer-me ressò de la conferència que impartirà demà, 14 de gener a les 17h30 a la Biblioteca Central de Gandia, la psicòlga del SEAFI de l’Ajuntament de Gandia; i que va adreçada a pares i educadors al voltant del que ve anomenant-se el maltractament de fill/a a pares i l’assentjament escolar.
El títol de la conferència és "Adolescents violents: Assetjament escolar i violència de fill a pares. Com detectar-ho i actuar?".

I vull afegir aquests 7 punts per tal de detectar si estem davant d’un xiquet-adolescent maltractador:

1. El xiquet/adolescent no mostra penediment davant els seus actes.
2. Mentides greus.
3. Són capaços de fer qualsevol cosa amb tal d’eixir-se’n amb la seua.
4. No reconeixen les seues equivocacions.
5. Poden ser freds i inclús cruels amb el tracte amb la resta.
6. Es neguen a aprendre de l’experiència.
7. Mostren una actitud manipuladora.

Espere que, si s’hi trobeu amb algun cas, arribeu a hora. En cas contrari, el xiquet-adolescent esdevindrà un maltractador de gènere (malauradament) en un futur més o menys pròxim.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. És correcte dir "maltractador de gènere"? Em referisc al fet que crec que s’ha comentat -com a mínim en el cas de "género" en castellà- que el terme "gènere" és exclusivament per a temes gramaticals. En tal cas, com s’hauria de dir? Maltractador sexista?
    Ah, i per a ser políticament correcte crec que hauries d’haver escrit: el/la xiquet/a adolescent esdevindrà un/a maltractador/a de gènere…¿No? O és que no hi ha ni una sola dona que no maltracte persones de sexe masculí? Naturalment també el títol de la conferència i els set punts per a detectar si hi ha un futur/a maltractador/a haurien d’esmenar-se ja que es corre el risc de pensar que només els xics (hòmens) són els roïns de la pe.lícula…I això també és llenguatge sexista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.