Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 d'abril de 2018
0 comentaris

ACTUA! TUITEJA SI T’ATREVEIXES! (AINTERNACIONAL)

La Llibertat d’expressió a Espanya està baix amenaça

 

 

“Ningú hauria de ser processat penalment solament per dir, tuitejar o cantar alguna cosa que pot ser desagradable o escandalós. La llei està silenciant la llibertat d’expressió i aixafant l’expressió artística”

 

Usuaris de xarxes socials, periodistes, professionals del dret i artistes musicals han sigut processats a Espanya en virtut de l’article 578 del Codi Penal, que prohibeix l'”enaltiment” del terrorisme i la “humiliació de les víctimes dels delictes terroristes”. L’impacte d’aquesta aplicació és devastador per a les persones: copioses multes, llargs períodes d’exclusió del sector públic, penes de presó ….i una conseqüència intangible: l’autocensura per por de patir la repressió.

 

El Govern espanyol ha d’assegurar que es defensen els drets de les víctimes del terrorisme en lloc de sufocar la llibertat d’expressió en el seu nom.

 

L’article 578 del Codi Penal ha de ser derogat. Mentrestant, han de retirar-se tots els càrrecs formulats per expressar-se pacíficament.

 

Amnistia Internacional ha iniciat una campanya amb aquesta petició, dirigint-se al Ministre de Justícia del Govern espanyol.

 

Si vosté desitja adherir-se a aquesta campanya, pot fer-ho amb la seua signatura en l’espai d’activisme de l’organització (www.actuaconamnistia.org) i en:

https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/libertad-expresion-espana-mar18/

 

 

Gràcies per actuar.

 

 

 

 

Por los derechos humanos en todo el mundo

Premio Nobel de la Paz 1977. Declarada de utilidad pública (Acuerdo Consejo Ministros 31 julio 1981)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.