Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

18 de maig de 2012
1 comentari

A voltes amb la reforma laboral (i 2)

     De veritat no hi ha altres solucions per tal de crear llocs de treball? Sembla mentida que a dia de hui hàgem de tirar mà d’usos del passat que dugueren tanta injustícia i explotació als treballadors. Amb aquestes mesures, i sense clavar-me a profeta, es van a aconseguir els mateixos fruits d’un pretés benestar fins és possible, però no haurem avançat gens que el treballador se senta realitzat amb el seu treball i li servesca per tal de dur una vida estable i sense ensurts; que faça possible la família, l’educació dels fills, el texit social compacte i fort que fa persones i països forts per tal de suportar les inclemències de les cojuntures històriques.

     I, si no queda més remei que aplicar avui aquestes mesures, no han de ser complementades per altres en què el central siga la vida de les persones? Tants avenços tecnològics per a açò! Fa la impresssió que les societats desenvolupades van a ser les que més poder concentren en menys mans i això no es correspon amb les aspiracions d’una societat democràtica avançada.

     Els caps polítics europeus prenen les seues mesures per via d’urgència sense a penes comptar amb els parlaments respectius; els poders financers s’estan concentrant en molt poques mans. No sé si és molt descabellat pensar que, en el riu rebolicat de la crisi, estan pescant els més poderosos sense comptar amb l’opinió de la societat.

     Elevem les nostres oracions per tal que Déu nostre Senyor tinga cura dels més perjudicats d’aquesta malíssima situació que ja compta al nostre estat amb més d’onze milions de pobres.

El vostre bisbe, 

Àntonio Ángel Algora Hernando, Bisbe de Ciudad Real.

     PD: Des d’ací done les gràcies a monsenyor Algora Hernando perquè, davant del silenci aclaparador del bisbat de l’estat, ell ha estat valent i ha dit la seua. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Almenys la reforma laboral és imprescindible per adonar-s’en que no cal cap reforma laboral en primer lloc i que no n’hi ha cap obstable mental, ni laboral en segon lloc,  on la paraula és l’home.

    I pot ser hi ha qüestions molt més importants que una determinada o altra legislació laboral.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.