Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

14 d'agost de 2007
4 comentaris

A punt de marxar uns dies de vacances cap a Andalusia

Com moltes de les coses que fem els valencians -PENSAT I FET-, estic a punt d’abandonar per uns dies la meua terra i fer una estada d’una setmaneta per terres d’Andalusia. No és la primera vegada que hi vaig ni crec que siga l’última. De moment, tinc pensat estar-me per Màlaga, Cádis i Huelva (?). Algú m’ha dit que Huelva no té massa coses a veure. No ho sé perquè no he estat mai. Algú té alguna opinió? Serà ben rebuda.

Gràcies.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. No és molt  bonica la ciutat en si, però te a prop les ries que malgrat que es una zona industrial no està pas malament. Per l’altre costat també a prop tens les muntanyes de a on neix el Riotinto.

  En tot cas, anar l’estiu a Andalusia només es factible ara gràcies els aparell d’aire condicionat. Quan jo hi vaig anar fa 25 anys, al juliol, érem a 48°C a l’ombra!. Era del tot impossible fer quelcom al carrer si no era per de les 10 del vespre. Recordo que només teníem aire condicionat en l’hotel , però no en el cotxe, no en els restaurants i en la fabrica només en la sala de ordinadors perquè sinó aquest es fonien. Quina tortura, deu meu!.

  Però es clar de vacances a la platja amb aire condicionat a tot arreu, no és pas el mateix.

  Què passis unes bones vacances

 2. Huelva capital no era gran cosa quan jo freqüentava aquelles terres (vaig estar estudiant cinc anys a Sevilla a finals dels seixanta), però ja fa més de vint anys que no hi vaig (la darrera vegada que vaig anar a la ciutat de Badajoz on vaig néixer). Ara bé, si tens l’autonomia d’un automòbil, no deixis d’anar a la Sierra d’Aracena (separa Huelva i Badajoz). Allà s’hi troba Jabugo (pots aprofitar-ne!) i Aracena, on hi ha una gruta calcària turística, la "Gruta de las Maravillas" que, aleshores, em va agradar més que la Cova del Drac, de Mallorca. A més de no fer tanta calor com a nivell de mar. També pots donar-te una volta pel Rio Tinto si vols veure com en aigües àcides pot haver-ne vida. Actualment biòlegs nord-americans estan estudiant aquella característica.

  Quant a la costa, pots anar a Ayamonte i passar a Portugal pel pont del Guadiana. Punta Umbria i Matalascañas eren les platges de moda . Matalascañas era la platja de Sevilla. Suposo que, com tota la costa, allò estarà molt canviat. Ah! sobretot les gambes d’Huelva, millor que els boquerons malaguenys.

  De Càdis, la badia d’ Algeciras (on vaig fer la "mili") era molt diferent a la zona de la capital, Puerto de Santa Maria i Jerez de la Frontera. Sobre tot no et perdis aquesta darrera ciutat. És la simpatia i la amabilitat feta ciutat. Almenys abans era així.

  Màlaga no la hi conec tant, perquè el "meu món" era l’Andalucia "occidental" (Sevilla, Huelva, Càdis i Còrdova) que ja aleshores rivalitzaven amb les "províncies orientals". Suposo que Màlaga, com a mediterrània, és "més del mateix" que ja en coneixem de costa.

  Espero haver ajudat una mica…

 3. Intentaré fer cas del que m’he recomanat però no hi ha temps per a tot: una setmana i prou.
  Farem nit a ANTEQUERA, SEVILLA i JEREZ DE LA FRONTERA. Hem deixat per a una altra ocasió HUELVA. La visita a Màlaga i Càdis està assegurada. I clar, com no, RONDA. Anem de monuments més que de platges (i menjar com cal… gràcies per les recomanacions).
  He volgut mirar-me els itineraris per internet però, a l’hora d’imprimir-los, la impressora ha fallat així que ja vorem (com diuen els cecs).
  Bon dia i gràcies per les molèsties preses.
  Àngel
  P.S.: Una coseta més: A Toni de L’Hostal, ho sent, marxe demà, però anit ja hi estava compromés. De tota manera, què feien les Maedeus per Terrateig?  vore si ens ho expliques en un post. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.