Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de gener de 2009
1 comentari

A mode de periodista

Sant Melcior, Gaspar i Baltasar

Dia dels Reis d’Orient. Obsequis.

Ahir vaig sopar acompanyat entre d’altres de dos periodistes. La feina de periodista em fascina. Sempre en contacte amb la notícia. Si alguna vegada torne a nàixer em demane aquesta professió. (o la de magistrat… algun dia explicaré per quin motiu).

 

NOMENAMENT D’ARQUEBISBE A L’ARXIDIÒCESI. Fa uns dies el Levante-EMV, com ens va informar Sergi Gómez, ens duia la notícia de l’imminent relleu del cardenal Garcia-Gasco al front de l’arxidiòcesi. I el que ja no em va agradar massa i crec que als valencians i creients (de bona fe) tampoc és el nom de qui pot ser el seu substitut. Una vegada més ens quedarem sensa poder “gaudir” d’un arquebisbe que parle la llengua del poble, que se senta un valencià més, etc. Perquè qui sona (i ja ho ha fet més d’una vegada) és l’actual arquebisbe d’Oviedo, Carlos Osoro. No tinc res contra aquest sant home però el que he llegit no m’agrada gens ni miqueta. Us destaque algunes dades de la seu biografia: Carlos Osoro nasqué a Castañeda (Cantàbria) l’any 1945. Té 63 anys. És una persona jove per al càrrec, cosa que ens hauria d’omplir de goig. Però la seua procedència (i no tinc res contra Cantàbria) no el va a ajudar gens. Fins ara cap arquebisbe que haja nascut fora del PV (si no ha estat català, i per a això cal remuntar-se anys) ha aprés la llengua del poble. Ni l’ha apresa ni (i el que és pitjor) ha volgut aprendre-la. I el que encara és pitjor ha “manipulat” tot el que ha pogut i més perquè aquesta no siga “digna” de llengua de pregària. Però encara hi ha més coses: diumenge 28 fou dels 35 bisbes que acompanyà Rouco Varela en la seua “particular” creuada a Madrid. Foren pocs bisbes però ell hi va estar. I el que també crida l’atenció és el que afig Levante-EMV: de vocació tardana, ordenat als 28 anys, mestre i instructor d’educació física a Santander, ha fet carrera molt ràpidament a l’Església. Quan tenia 52 anys (amb 24 de prevere) fou nomenat bisbe d’Ourense i en 2002 fou designat arquebisbe d’Oviedo. Sí que destaquen la seua calidesa en el tracte amb el poble i el seu activisme -treballa fins a la matinada-, encara que sense una manera clara de presidir i sense objectius molt precisos. Li costa delegar i presumeix de bones relacions amb el poder polític. Que Déu ens agafe confessats!!!!

CALENDARIS SOLIDARIS. És una moda de fa uns anys editar calendaris anomenats solidaris en què membres d’una falla, d’una comparsa, d’un equip de futbol, d’una penya taurina, bombers, etc. s’hi despullen -no acaben en conill-. El Levante-EMV, com també comentava Sergi Gómez, ens té informats abastament dels que van eixint. I el darrer ha estat el que han fet dotze immigrants subsaharians a Albacete. Tant ha estat la seua “importància” que fins i tot EL PAÍS se n’ha fet ressò. Procedeixen els immigrants fotografiats de Mali, Togo i Senegal, han arribat en pastera i tret d’un, la resta no té papers. Alguns sí que paga la pena, al meu entendre, despullar-se per tal d’aconseguir uns eurets per tal de comprar aliments bàsics. 

EDUCACIÓ AL PV. També, com a novetat de la Conselleria d’Educació, ens despertat un dia d’aquest Nadal amb la notícia que tindrem, a partir de gener -progressivament, no penseu malament- alumnes amb codi de barres. La conselleria implantarà un nou DNI escolar a Primària (s’anomenarà el NIA), cosa que està molt bé. Però vull recordar que encara tenim centres de secundària o batxillerat en què sols disposem de pissarra, clarió i pupitres (i en algunes aules no tenim finestres que donen a l’exterior). I ja no us dic res dels centres que, jo no ho he vist encara, disposen de les noves tecnologies per tal de comunicar les absències de l’alumnat al centre i als pares, introduir notes d’avaluació, etc. D’això, almenys al centre on jo impartesc classes, ni sabem de quin color és. 
I pel que fa a la contractació de professors d’altres creences ni parlar-ne. Al PV no hi ha cap professor de religió musulmana contractat per tal d’impartir la classe de religió als seus fidels. Això no li diu res a Rouco Varela? A tot l’Estat sols hi ha 41 professors per a uns 128.881 alumnes que professen la religió musulmana. D’aquest uns 42.729 són espanyols i la resta immigrants. Crec que, si la religió s’ha d’impartir a les aules, s’hauria de fer en igualtat de condicions a la religió catòlica -i si no, deixar-ho estar per a tots-.

Bon dia.
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.