Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de juny de 2008
0 comentaris

SANT IRENEU

Sant Ireneu, bisbe i màrtir fou ahir 28 de juny. Sant Ireneu nasqué l’any 130. Va ser educat a Esmirna on era deixeble de sant Policarpi, bisbe aleshores d’aquella ciutat.
L’any 177, enviat segurament pel mestre Policarpi, va anar a Lió, França, per tal d’ajudar el bisbe Potí, que també procedia d’Àsia. L’església de Lió sofrí una terrible persecució; però Ireneu no fou empresonat i podia moure’s alentant uns i altres per tal que perseveraren en la fe cristiana. Morí el bisbe Potí i, aleshores, els cristians, reconeixent els valors cristians que brillaven en Ireneu, l’elegiren perquè ocupara la seu episcopal. Ell es lliurà sense reserves a tots els que sofrien en els seus cossos o en les seues ànimes. A més a més, aprofitant que hi ha un respir a l’església de Lió, es dedicà a multiplicar les comunitats cristianes en aquell indret.
Escrigué en defensa de la fe catòlica contra els errors dels gnòstics. Als seus escrits es pot apreciar el foc d’amor a Déu i a la veritat que omplia la seua ànima. Tenia un alt concepte de l’església de Roma: deia que era “la més gran, la més antiga, per tots coneguda, fundada pels gloriosos apòstols Pere i Pau”.
Rebé la palma del martiri, segons conten, al voltant de l’any 208, en la persecusió de Luci Septimi Sever.

PD: Done les gràcies a MGF per les dades facilitades.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.