Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de maig de 2008
0 comentaris

QUÈ LI PASSA AL GOVERN VALENCIÀ i A LES VALENCIANES I VALENCIANS

Si haig de ser sincer, no ho sé. Em pregunte i pregunte moltes vegades com hem arribat a ser com som i tenir el govern que tenim. Però cap resposta, quan les obtinc, em fa el pes. I si no mireu:

Educació aparta del seu càrrec el director d’un col.legi d’Almoines a pesar dels seus èxits (EL PAÍS, 23 de maig). Ací teniu la notícia. Em solidaritze amb Joan Baptista Malonda, l’actual director. I passa això i com si ploguera… Igual l’aparten perquè el CP funciona i això no s’ho poden permetre.

FAPA considera una “burla que Ciutadania s’impartesca en anglés (EL PAÍS, 23 de maig). Tot el que he dit per a l’anterior notícia val per a aquesta. I en van… Ací teniu la resta d’informació.

L’article d’opinió de n’Andreu Pasqual a LEVANTE-EMV fa el ple. Ací us el deixe perquè en gaudiu (i que conste que no voldria que aquesta fóra la nostra realitat). Bon dia.

ANDREU PASQUAL

BENVINGUDA PER ALS NOUVINGUTS

Benvinguts, aquest és el meu govern valencià. Això de valencià sols és un adjectiu, perquè no és valencià qui no governa en valencià per als valencians. Sí, vesteixen d´etiqueta a tothora, mengen als millors restaurants i, com la Ventafocs, tenen xòfers que els passegen en carrosses-carabassa; coneixen els bitllets de cinc-cents euros i, amb ells, es compren luxoses vestimentes de teles importades -és a dir, no valencianes. Sempre parlen de crisis, però mai han conegut una cartella de racionament. Des de l´autarquia franquista, fins a qualsevol crisi del dòlar.
La majoria veniu per a treballar més que per a fer turisme. Doncs bé, aquest és el vostre govern valencià. Jo no l´he volgut i, pel que sé, alguns de vosaltres tampoc. Però és el que hi ha, com tot el que ens trobem a la vorera fora de lloc. Els podeu veure constantment a la televisió valenciana -també és un altre adjectiu-, ja que sols apareixen ells. Apareixen amb els millors somriures, inaugurant obres faraòniques i demés, de la mateixa manera que abans s´inauguraven pantans. Aquell que talla la cinta roja i confon el discurs polític per l´empresarial és el nostre president. Què voleu que hi faça? Jo no l´he votat i, si pregunteu, ningú l´ha votat. I sense que ningú l´haja votat, mana com el més votat. Això és bo per al seu ofici, però perjudicial per a la seua autoestima. Imaginem veritats: «Cariño, ¿tú me has votado?», al que ella respon amb un «te quiero». En fi, volem creure que ho superarà -no sigueu bàrbars, hem de desitjar el millor per al nostre president.
Alguns vos queixeu de què són polítics mediocres. Potser. Ràpidament, tracteu de trobar alguna alternativa i observeu el principal partit de l´oposició. Ràpidament, també, i doloridament, aparteu la vista i sols hi resten set diputats que fan més mel que política. És una bresca, més bé, però de productivitat baixa. Però de productivitat, al cap i a la fi. Pel temps, també s´han guanyat que ningú diga alt i clar que els ha votat. Una de dues: aquesta societat és vergonyosa o és que té molta vergonya de la classe política a la que vota. Tant se´ns fot, perquè allò cert és que la vergonya social fa diners ronyosos, i això és l´atractiu sublim perquè aquest govern que ningú ha votat vaja perpetuant-se en el poder i l´oposició en l´oposició. No hi ha altra integració per als nouvinguts que els valencians ens integrem també en un front comú per véncer aquesta vergonya. Superar-la en valencià. Eixa és l´única integració que ens pot valdre.

*Sociòleg
[biaixat@hotmail.com]

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.