L’Espanya Buidada s’organitza per a exigir un pacte d’estat (i II)

Per a millorar el funcionament de la Revolta de l’Espanya Buidada han pres la decisió de crear una comissió coordinadora, que estarà formada per 20 representants de les organitzacions i col.lectius d’Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Extremadura, Galícia, Navarra i La Rioja. A més d’estes regions, representades a través de les seues organitzacions territorials, en la nova Comissió coordinadora, anomenada E-20, participaran representants d’associacions o col.lectius d’àmbit nacional. Per a això tenen un pla de treball que els durà durant el pròxim trimestre que territori a territori vaja organitzant la seua pròpia coordinadora provincial i autonòmica.

Per a continuar amb la reivindicació d’un Pacte d’Estat pel reequilibri territorial i la repoblació, han acordat sol.licitar una reunió amb tots els diputats de l’Espanya Buidada per a cercar el seu compromís, i continuaran amb la ronda d’entrevistes abans de les darreres eleccions amb tots els partits o grups polítics amb representació parlamentària per a explicar-los directament la problemàtica de l’Espanya Buidada i les seues possibles solucions.

Les plataformes han debatut sobre el pas que ha donat Teruel Existe aquestes eleccions, valorant molt positivament l’experiència de l’Agrupació d’Electors en l’ultim procés electoral i els seus resultats, i  se li ha demanat als seus parlamentaris que assumisquen la representació de tota l’Espanya Buidada en el Congrés dels Diputats i en el Senat.

També s’ha acceptat la proposta d’organitzar un Congrés sobre Despoblació en què puguen participar especialistes nacionals i internacionals de prestigi, per a poder analitzar el gran problema de desequilibri i despoblació que pateix gran part dels territoris del país, plantejar mesures efectives i conéixer casos d’èxit de què es pot aprendre.

Per primera vegada les plataformes de l’Espanya Buidada s’han reunit en el medi rural, a Navas de Cameros (La Rioja), on han sofert el problema de la manca de cobertura mòbil i accés a internet, una manca que tenen molts pobles i que limita totalment les seues oportunitats de desenvolupament. Han conclòs les reunions acordant  que la pròxima trobada la tindran a final del primer trimestre de l’any 2020 i tinga lloc en la província de Jaén, un altre dels territoris de l’Espanya Buidada.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *