Rejovenir l’Església (I)

  1. Abraçar la pobresa radical, despullant-se de les seues riqueses i del seu poder. La renúncia a l’antitestimoni de l’Estat del Vaticà i la consegüent supressió dels nuncis i els concordats.
  2. Passar de l’actual estructura piramidal de l’Església a una altra sinodal. Els seguidors de Jesús han de formar comunitats autogestionades, en què s’elegesquen lliurement els seus pastors i altres ministeris.
  3. Abandó definitiu del clericalisme. I amb ell la distinció comuna entre el sacerdot ordenat i el comú de tots els fidels, derivat del baptisme.
  4. Passar del patriarcat a l’acceptació plena de la no distinció entre home i dona. Açò durà l’admissió sense restriccions de les fèmines a tots els ministeris eclesials, inclosa la presidència de l’eucaristia i exercici de tots els llocs de responsabilitat comunitària.
  5. Acabar amb l’escàndol de la divisió entre els cristians. L’admisió de l’estructura sinodal i la reducció del papat a la seua missió originària d’unitat en la caritat facilitarà aquesta tasca.
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *