FRANCESC I EL SÍNODE DE L’AMAZÒNIA (i II)

“Pensant en aquestes elits catòliques i cristianes de vegades, però sobretot catòliques que volen anar a la coseta i d’obliden d’allò gran, vaig anar a cercar una frase de Péguy, tracte de traduir-la bé i crec que ens pot ajudar, quan descriu aquests grups que vilen la coseta i s’obliden de la cosa: `perquè no tenen el cotaratge d’estar amb el món, ells es creuen d’estar amb Déu, perquè no tenen el coratge de comprometre’s amb les opcions de l’home, en les opcions de vida de l’home, es creuen de lluitar per Déu , perquè no estimen a ningú, es creuen d’estimar Déu”, va continuar el Sant Pare.

“A mi  m’il.luminà molt no caure presoners d’aquests grups selectius que del Sínode no van a voler veure què es va decidir sobre aquest punt intraeclesiàstic o sobre aquest altre i van a negar el cos del Sínode que no són els diagnòstics que hem fet en les quatre dimensions”, va dir després.

El Papa Francesc resaltà després que “L’anunci de l’Evangeli urgeix, urgeix. Però que siga entés, que siga assimilat, que siga comprés per aquestes cultures. I es va parlar de laics, de sacerdots, de diaques permanents, de religiosos i religioses han d’apuntar a aqueix punt , i es va parlar del que fan i enfortir això”

“Es va parlar de ministeris inspirats en el ministeri de Pau VI, de creativitat en això. Creativitat en els nous ministeris i veure fins on es pot arribar. Es va parlar de seminaris indígenes i amb molta força”, va concloure.

“Jo agraïsc la valentia que tingué el cardenal O’Malley per a açò perquè ens va posar el dit a la ferida en quelcom que és una veritable injustícia social que no se’ls permet, de fet, als aborígens el camí seminarístic i el camí del sacerdoci, no? Creativitat en tot açò dels nous ministeris”, va indicar després.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *