Sant Albert (15 de novembre)

Estimat sant Albert:
No és el Danubi ni la remor de les aigües que vas escoltar quan vas néixer a Lauingen (Alemanya) allà per l’ any 1193, però el feble corrent de l’Ebrón al llogaret pertanyent a Castielfabid, Costa del Rato, el silenci de la vega i la campana Puríssima Concepció em convida a entrar en l’ermita i participar a la missa, experimentant les teves paraules sobre l’Eucaristia: “el més dolç que podem fer. Què pot haver-hi més dolça que aquella en què Déu ens mostra la seva dolçor? “.

Les dolces aigües et van guiar per les universitats de Pàdua, Colònia i París. Abandonant-te en Déu a qui vas servir com a dominic, sacerdot, bisbe, filòsof, home de ciència i mestre a París, Hildesheim, Friburg de Brisgòvia, Ratisbona, Estrasburg i Colònia, on el 15 de novembre de 1280 vas aconseguir
l’Eternitat.

En aquest descendir els teus ulls observaven, descrivien i classificaven els elements de la Creació mitjançant la botànica i l’alquímia, la geografia i astronomia, descobrint l’arsènic i defensant la rodonesa de la terra. La teva mirada mística arribava i anunciava els misteris de la Fe, “la manera, però, de què ensenya el diví és perquè implori per l’oració la veritat de les coses divines que han de ser transmeses a altres, perquè en tot negoci teològic cal començar des de la pregària “.

El sacrifici eucarístic ha conclòs, temps de silenci. Romanc assegut al banc, recorro els carrers, contemplo amb Crist la natura. Tot és gràcia.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *