Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

17 de gener de 2020
0 comentaris

Mascotes Hàmster (I)

Les estadístiques parlen clar. Superen en molt les mascotes que tenim als pisos als xiquets que hi ha en les famílies. Deu ser que donen menys molèsties, resulten més econòmics, són més gratificants, exigeixen menys responsabilitats, ocupen menys espai, deu ser el que es porta? Què sé jo? I tu, com veus el tema? Perquè pense que hi ha tela marinera a poc que tires de la manta.

Tan sols fa uns mesos arribà una persona a la catedral de Santo Domingo de la Calzada que des de temps immemorial alberga al seu interior un pollastre i una gallina al.lusius a una llegendària intervenció del sant, que disfruten d’un estatus de privilegi i comoditats que voldrien per a ells molts pollastres escopetejats. El visitant protestà pel que va entendre tracte vexatori als animals darrere les reixes de protecció i privats del sol, de la búsqueda llegendària del saborós cuc pel fem dels corrals.

Clar, en vore els animals allí captius i, a pesar del turisme. et responsabilitzes d’un suposat avorrimenmt . Què fer? Doncs dius vaig a posar-los un columpi, Un columpi perquè s’entretinguen? Però no veus que sols els va el picoteig. És com si els poses una guitarra i els dius : a més de cantar, toca. És igual que la nòria que posen a les gàbies als hàmsters, això als hàmsters no els agrada gens. Una nòria, un columpi, Però què vols fer un parc d’atraccions? Potser  una nòria en una gàbia és com posar uns cavallets en la presó, mai un hàmster ha pujat a una nòria. Al hàmster li va més rosegar  cartró o menjar pipes o pixar-ho tot. Què té el pis del hàmster per a fer eixa olor així com a catifa refregada amb amoníac? El hàmnster és l’únic animal que quan mor fa millor olor que quan està viu. Li posem abeuradors que no tenen protecció ni mesura. I clar, els hàmsters beuen i beuen i tornen a beure i els pobres es passen el dia orinant en periódics perquè empape bé. Si coneixes aquesta circumstància del hàmster, posa’ls un sòl de quelcom impermeable i posa un desaigüe. Posar paper de periódic en el terra de la gàbia és tan absurd com tindre un vàter de moqueta. La gent diu: No, és que quan neteges la gàbia, el paper de periòdic és el més còmode. Però si no els neteges mai!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.