Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 d'octubre de 2019
1 comentari

Què són els sentiments? (I)

Els sentiments són impulsos nerviosos que arriben al cervell. Aquests impulsos són provocats per pensaments o paraules o fets propis o d’altres. Abans de seguir volem deixar constància que fem servir la paraula sentimientos amb el mateix signifiucat que la paraula emociones encara que no coincidesquen exactament. Els impulsos que arriben al cervell alteren l’estat físic com pot ser el pols, la visió, la circulació sanguínia o la respiració quan la intensitat delsentiment és forta o molt forta i duradora.

Els sentiments alteren també l’estat psicològic i fan que ens sentim bé o malament o que l’estat d’ànim siga agradable o desagradable. Així, si et telefonen i et diuen que el teu/a fill/a està a l’hospital amb un coma etílic aquest fet t’afecta molt i arribes a sentir-te malament. I si el teu fill et diu “papà ets molt bo, gràcies per l’ajuda per tal de presentar el treball de final de carrera”, se t’obrin les entranyes d’alegria. La intensitat dels sentiments va a poc a poc minvant o pel pas del temps o per exercicis de relaxació o d’autocontrol o perquè les circumstàncies canvien.

Els sentiments són un estat d’ànim més o menys estable activat per un fet o dit anomenat estímul. O aquesta altra definició: “El sentiment és una reacció més o menys intensa de l’organise acompanyada d’un estat d’ànim agradable o desagradable.” (Diccionari de psicologia)

Els sentiments es divideixen en dos grans grups: sentiments agradables i desafradables que ens fan sentir-nos bé o malament. També es pot dir que els sentiments es divideixen en dos grups. Simples o bàsics d’un sol sentiment i compostos de més d’un sentiment.

Els desagradables bàsics són tres: por, tristor i ràbia o ira. I els bàsics agradables són 1 o 2: l’alegria i l’amor.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.