Altres eleccions? (i II)

Defensar la sobirania d’aqueixa nació inventada condueix a un recel respecte a la Unió Europea. Té molts defectes és indubtable, per haver-se convertit en una unió de mercaders, on les persones i els seus drets socials se sacrifiquen als interessos dels grans capitalistes.

Per això, els grups defensors de la recentralització interna advoquen també per descentralitzar les transferides a la UE i lluiten per inpedir que s’avance a una Europa Federal, amb polítiques comuns cara a l’exterior, en defensa, en aspectes fiscals i socials.

Ara el 10 de novembre tornarem a votar. Seran idèntiques a les anteriors? Sols en part. I no sols perquè hagen eixit partits nous extremistes. No ha canviat el clima? No predomina un clima d’odi, d’insults, es podria dir que de trinxeres, d’enemics irreconciliables, més que rivals? Sabran els que isquen elegits superar els seus dissentiments i trobar punts d’acord que facen avançar la democràcia real? S’intentarà superar la desigualtat social? La preocupació pels més desfavorits es traduirà en polítiques concretes o seguiran sent oblidats?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *