Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

22 de setembre de 2019
0 comentaris

ESPANYA BUIDADA

Més d’una trentena de col.lectius representants de l’Espanya buidada reunits el passat 22 de juny a Madrid acorden constituir la coordinadora de l’Espanya Buidada, anuncien noves accions, i insisteixen que no pararan fins aconseguir mesures reals i efectives contra el desequilibri territorial i per la repoblació.

El passat 31 de març quasi un centenar d’associacions, plataformes i col.lectius secundaren La Revolta de l’Espanya Buidada, convocada per les plataformes “Soria ¡YA!” i “Teruel Existe”. Mobilitzaren 100.000 persones i el 22 de juny darrer es reuniren de nou a la capital per a seguir treballant en aqueixa tasca comuna de solucions urgents per a una situació insostenible.

La cita va tindre lloc a la seua de la Casa de Soria a Madrid i a aquesta acudiren representants de 35 col.lectius, que ratificaren, tal com ja s’havia anunciat quan es va convocar la manifestació del 31 de març, la inexcusable necessitat, per a la supervivència dels seus territoris i la cohesió territorial d’Espanya, de continuar i consolidar el moviment social iniciat. Amb aquest objectiu s’acordà:

-Constituir la Coordinadora de l’Espanya Buidada, incloent-hi les plataformes i associacions presents, així com totes aquelles que donaren suport a la manifestació que vulguen sumar-s’hi, i altres que han expressat amb posterioritat el seu desig de fer-ho.

-Que donada la gravetat del problema i la urgència d’acometre mesures, així com de visibilitzar que l’esmentat repte ha de ser ara el prioritari per a l’Estat, exigir que en el pròxim Govern existesca un Ministeri específic de Reequilibri territorial i per la repoblació, o almenys una Secretaria d’Estat; i igualment una Conselleria o Departament als Governs de les diverses Comunitats Autònomes.

-Exigir a tots els representants polítics, socials i econòmics la signatura d’un Pacte d’Estat amb aqueixa finalitat. A tal fi la Coordinadora deixà molt avançat un Document que puga servir de base i que es conclourà a les pròximes setmanes.

-Convocar una aturada ciutadana de 5 minuts a totes les províncies de l’Espanya Buidada per al 27 de setembre de 2019, demanant solucions urgents, reals i efectives, i la seua plasmació als pròxims Pressupostos Generals de l’Estat.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.