“CONTRA LA IMMIGRACIÓ” COLLITA DE VOTS (i II)

Una zitzanya llançada a tot vent que pren amb major facilitat: Aqueixa massa d’obrers d’un sol ús, de marginats dels suburbis, de desocupats crònics, d’exclosos, de jubilats, de joves sense estabilitat laboral, de famílies modestes, acoquinades per la pobresa. Totes aqueixes persones atemorides pels recels o les amenaces d’un període en què les referències habituals semblen definitivament perdudes (Ignacio Ramonet).

També nombrosos mitjans de comunicació es fan eco dels esmentats criteris, de manera que una opinió molt generalitzada contra els immigrants s’estén com una taca d’oli. Però hem de preguntar-nos: De veritat la immigració és un problema tan greu? No deurà ser en part un problema induït, virtual, sense suficient base en la realitat quotidiana de la gent? no estaran fent una muntanya d’un gra de sorra? Hi haurà una eixida per aquesta senda?… No, si els nostres governants pretenen a tota costa assolit la immigració zero. No, si es busca solament remarcar les diferències i l’enfrontament. No, si es pretén una globalització parcial, sols per a nosaltres, i no es busca una globalització “global” per a tots i a la vegada. No, si no canviem el sistema de repartiment. No, si deixem créixer la por als de fora i atiem la xenofòbia política i social. Per ahí l’únic horitzó que ens espera serà semblant al que ens prefigura i dibuixa Sánchez Ferlosio:

Vendrán más años malos
y nos harán más ciegos
vendrán más años ciegos
y nos harán más malos.

Vendrán más años tristes
y nos harán más fríos
y nos harán más secos
y nos harán más torvos.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *