El municipalisme (IV) A mode d’avaluació

DIFICULTATS TROBADES, “DE PROP RES ÉS IGUAL”. La dificultat de recuperació dels serveis municipals privatitzats i la reversió a mans públiques és una de les principals propostes electorals. Tant el govern central com les empreses afectades directament, o indirectament, han contraatacat per via judicial i legislativa per a posar fre a les remunicipalitzacions.

Un segon aspecte ha estat afrontar la burocràcia municipal i l’abast i límit de les competències dels ajuntaments… Ja no es tractava de funcionar amb caràcter assembleari i de consens, clares senyals d’ identitat i tradició dels moviments socials, sinó de gestionar amb uns reglaments i ordenances impostos prèviament.

Un tercer element està essent les tensions internes de les pròpies aliances de distintes agrupacions. Convé recordar que moltes de les candidatures unitàries foren la suma d’acords i coalicions, sense anterior experiència d’acció i treball compartit.

I una quarta dificultat és la de trobar el punt d’equilibri de cooperació entre les iniciatives de base i les administracions del canvi.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *