Els enemics de la família

El TERRORISME DOMÈSTIC.

El nombre de dones assassinades en l’àmbit d’una relació de parella excedeix bastant el de les víctimes del terrorisme polític i suscita menys alarma social. Per què? Té l’agreujant induntable que es produeix  en una relació més íntima que es dóna entre éssers humans. S’abusa dels llaços amorosos per tal de perpetrar una cadena de maltractaments que en nombre creixent acaba en morts. Per descomptat, aquests crímens han augmentat respecte a èpoques anteriors, Quina és la causa? Indubtablement, l’emancipació de la dona, que no accepta la submissió servil i ha pres entre els seues mans l’autonomia de la seua vida, s’ha incorporat al món del treball i dels estudis, ha trencat la clausura de l’espai domèstic on estava confinada, atribuint-li en exclusiva la cura de la llar, de l’espòs, dels fills i dels grans. I les seues parelles, alienats pel masclisme, no ho accepten, la sotmeten a vexacions que poden culminar en l’assassinat, perquè la consideren de la seua propietat. I açò es dóna en tots els estrats econòmics, educatius i d’edat. A més de ,les mesures punitives, d’ajuda a les víctimes, de denúncia d’aqueixes situacions, s’imposa un profund canvi de mentalitat que trenque l’aberració de patriarcat masclista i respecte la dignitat i igualtat bàsica de totes les persones. Aqueix deu un objectiu bàsic de l’Educació per a la Ciutadania, perquè des de la mateixa escola s’inculquen aquests valors de respecte igualitari. És de desitjar que els que objecten aquesta assignatura no s’oposen a aquesta igualtat bàsica que deu ensenyar-se en tots els àmbits socials.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *