Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de juliol de 2016
0 comentaris

Els xiquets i la vida moderna

La vida moderna exigeix als xiquets i adolescents un ensenyament prolongat. Des de molt primerenca edat rep un cúmul d’informacions per vida digital: tele, pissarrtes,… ocupen el seu temps i acaparen la seua atenció. Desenvolupen ben prompte una desmesurada afició pels videojocs.

Algú diria que, en molts casos, són els tirans de la llar familiar. Però amb freqüència són víctimes. S’han desenvolupat moltes formes de matar la infància. N’assenyañaré unes quantes:

-Una educació que no pose límits. Límits raonables en virtut de l’autoritat que han d’exercir els que tenen la pàtria potestat. Explicant els seus fonaments a mesura que puguen comprendre’ls.

-El maltractament familiar, físic i psicològic. No es tracta del sa càstig raonable per violació dels límits necessaris. És quelcom nociu que perturba el seu desenvolupamemt emocional. Molts maltractadors han estat maltractats en la seua infància.

-L’assetjament escolar a companys més febles o diferents. Agegantat pel seui enregistrament en mòbils i expandit en xarxes socials.

-L’abús sexual de menors, la xacra de la pederàstia, expandida en ambients familiars, educatius, eclesials, informàtics.

-L’ocupacío de xiquets-soldat en guerres i actes de terrorisme.

-L’adoctrinament en l’odi, la intolerància, la xenofòbia.

Fins quan consentirem amb el nostre mirar cap a un altre costat, amb el nostre silenci còmplice, que se seguesca matant la infància? 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.