Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 de gener de 2016
0 comentaris

Sant Sebastià de Vallada

Els passos es fonen amb les empremtes dels pelegrins i caminants, que guiats per les marxes vermelles i grogues recorren el Camí de Santiago, la Via Augusta o la sendera Andorra-Estret de Gibraltar. Apartant-se, la ruta ascendeix cap al port que uneix la Costera i la Vall d’Albaida, el que va unir els veïns de les dues vessants de la Serra Grossa.

 

Acompanyat per les estacions del calvari ascendeix a la trobada del Sagrat Cor de Jesús. Més amunt hi ha la “mutatio” o lloc estació de descans. Aquest alberg de l’esperit està format principalment per les ermites de Sant Sebastià i Santíssim Crist del Mont Calvari i la gruta de la Mare de Déu de Lourdes.
La primera presideix la placeta envoltada per parterres amb palmeres, xiprers i capelletes dedicades als Set Dolors. En una d’elles una rajola anota “1801”. Consta el petit complex espiritual de tres cossos. El primer o casa de l’ermità amb retaule dedicat a Sant Antoni Abat, el central amb panell ceràmic de
Sant Sebastià envoltat per l’escut de l’ermita, amb les figures de l’emblema del titular, creu de malta i torre, i la inscripció: “SANT SEBASTIA MRT. Vallada, 20-I-1989 “; i campana batejada amb el nom de Sant Antoni de Pàdua el 691.. El tercer es troba destinat a bar.

 

A l’interior de l’ermita el retaule presideix l’altar. Hi són venerats en les pintures i les imatges els sants: Sebastià, Gregori el Gran, Roc, Antoni Abat, Antoni de Pàdua, la Sagrada Família i la “Mare de Déu del Miracle”. S’hi sumen, ubicats a les capelles: Crist ressuscitat i assotat, el titular, la Mare de Déu de Lourdes i els Sants de la Pedra.

Lectura: Mateu 11, 28


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.